• Malene Solheim spilte en av sine siste kamper i fjor borte mot Glassverket i mars. Her er det tidligere lagvenninne fra Sola, Hege Bakken Wahlquist, som fyrer av et skudd.

Overrasket seg selv med comeback

03.09.14 // Målvakt Malene Solheim hadde lagt opp som håndballspiller, men ble overtalt til å gjøre et gjestespill for Glassverket da Sissi Karlsson ble skadet.

Skrevet av NTH

For under én uke siden var Malene Solheim «håndballpensjonist,» men i går var hun på sin første Glassverket-trening og signerte samtidig en kontrakt med tre måneders varighet.

– Det var veldig kjekt å møte jentene i går. De tok i mot meg med åpne armer, og det var veldig godt. Nå gleder jeg meg bare til å bidra med det jeg kan. Jeg skal gi alt og være en best mulig støtte for Guro, som selvsagt er førstevalget i mål, sier hun.

Glassverket-målvakt Sissi Karlsson var maksimalt uheldig da hun pådro seg en skade i høyre kne på lørdag. Bare dager før seriestarten frykter ekspertene at hun har skadet det bakre korsbåndet.

– Det er helt forferdelig når sånt skjer, spesielt helt i starten av en sesong. Jeg håper hun kommer tilbake så fort som mulig og ønsker henne bare god bedring, sier Solheim.

Da det ble klart at skaden var alvorlig, ble gode råd dyre for trener Kenneth Gabrielsen.

– Det er ikke lett å få tak i målvakter, så det er helt gull å få Malene med på et gjestespill i tre måneder. Hun er en knalltøff målvakt med mye rutine. Hun er eksplosiv og rask og veldig god på nærskudd, sier Glassverket-treneren.

30-åringen fra Dale i Sunnfjord spilte for Oppsal i fjor, og før det fire sesonger i Sola. Hun ble overrasket da Gabrielsen ringte.

– I løpet av samtalen så tenkte jeg jo at jeg egentlig hadde lagt opp. Jeg hadde bestemt meg for å si nei og sendte en melding og sa at jeg avlyste møtet, men Kenneth overtalte meg til å stille, ler Solheim. – Og på møtet hadde jeg egentlig ikke så mange argumenter for å ikke gi det en sjanse, så da ble jeg Glassverket-spiller, sier hun.

Da Malene Solheim tok på seg Puma-tøyet i Drammenshallen i går var hun spent på håndballformen.

– Det gikk greit, men jeg har mye å gå på. Jeg trenger å kaste litt ball, for å si det sånn. Jeg var litt i en boble på trening i går. Jeg merket at det var fem måneder siden jeg sist tok i en håndball. Jeg hadde jo i grunnen lagt opp, sier hun.

Men etter det han så i går, er Kenneth Gabrielsen overbevist om at Solheim holder mål, bokstavelig talt.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over henne. Hun var frisk, smidig, rask og veldig på hugget. En skulle ikke tro hun har vært ute i fem måneder, sier han.

PS! Malene Solheim blir ikke spilleklar før til andre serierunde, når Storhamar venter på bortebane.

Av Peter Tubaas