• Hege Bakken Wahlquist skåret seks ganger mot Halden lørdag ettermiddag.

Kort prosess etter pause

30.08.14 // Litt kjeft i garderoben var det som skulle til for å snu en slapp generalprøve til en som ga trygghet før seriestart.

Skrevet av NTH

Marienlyst (glassverketelite.no): Halden holdt godt følge før pause og bare et frekt skudd av Veronica Kristiansen sekundet før dommeren blåste av, gjorde at Glassverket ledet med to mål etter første omgang.

– Vi fikk en solid skyllebøtte i pausen, og det var nok fortjent. Vi åpnet dårlig, med mye feil og usikkerhet. Det ble unødvendig mange baklengsmål i starten, sier Hege Bakken Wahlquist.

– Vi manglet fotarbeid, aggressivitet og taklinger, så kjeften var relativt fortjent, sier trener Geir Oustorp. – Men vi fikk gjort noe med det i pausen. Vi ga beskjed om at de måtte bevege seg og vise at de har lyst til å spille håndball. I andre omgang var forsvarsspillet betraktelig bedre, mens angrepsspillet holdt greit nivå hele kampen, sier han.

Etter en tominutter på Pia Narvesen i starten av omgangen fikk Glassverket skikkelig sving på sakene da de gikk fra ett mål foran til ti plussmål bare i løpet av ti minutter.

– Det var først da vi følte vi fikk kontroll. Det var deilig at vi fikk det til mot slutten av kampen slik at vi fikk et godt resultat og ikke minst laget mange mål. Men vi vet vi må opp flere hakk mot bedre lag, sier Bakken Wahlquist.

Kari Brattset ble Glassverkets toppskårer med syv mål. Hege Bakken Wahlquist var hakk i hæl med seks. For begge er det pers i oppkjøringen. For andre kamp på rad serverte Bakken Wahlquist en lekker flyver og kompletterte målprotokollen med både kontringsmål og trickskudd.

– Nå gleder vi oss bare til seriestart. Det er jo bare seks dager igjen. Det blir moro, smiler Bakken Wahlquist.

Glassverket spilte med sine splitter nye drakter for første gang, og trener Geir Oustorp er glad det ikke gikk på skinner i generalprøven.

– Det er bare bra at vi skjønner at vi må ha med alt for å lykkes. Vi må ha alle spillerne med og ha entusiasme. Vi gleder oss til seriestart og vet at vi har det som skal til for å gjøre det vanskelig for Larvik å ta de poengene. Det har vi bevist i oppkjøringen, sier Geir Oustorp.

Sissi Karlsson skadet seg under oppvarmingen og ble erstattet av junior Marte Langeli på benken. Men Guro Rundbråten stod hele kampen for de lilla.

Kampfakta: Glassverket – Halden 35-22 (16-14/19-8)
Treningskamp. Drammenshallen, lørdag 30. august 2014 kl 1300.
Tilskuere: 600
Glassverket: Guro Rundbråten, Kari Brattset 7, Monica Iversen 1, Kristin Nørstebø 2, Hege Bakken Wahlquist 6, Mina Gustavsen 2, Pia Narvesen 5, Julia Gellein Vangen 1, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 5, Veronica Kristiansen 2, Emilie Christensen 4.
Toppskårere: Kari Brattset, Glassverket 7. Cecilie Mørch Hansen, Halden 6.
2 minuttere: Glassverket 1, Halden ingen.
Neste kamp: Glassverket – Larvik, Eliteserien, Drammenshallen, fredag 5. september kl 19.00.

Av Peter Tubaas