• Hardtrening for Monica Iversen, Kari Brattset og Julia Gellein Vangen på Marienlyst torsdag kveld.

Møter Halden i generalprøven

29.08.14 // Nyopprykkede Halden er siste hinder for Glassverket før serien starter om en uke. For én av spillerne blir det ekstra spesielt.

Skrevet av NTH

Marienlyst (glassverketelite.no): Spillerne fikk kjørt seg hardt med full håndballtrening og beintøff intervalltrening torsdag kveld. Fredag blir det bare styrke, for å være klar til kamp mot Halden på lørdag kl 13.00.

– Det blir gøy, jeg kjenner jo veldig mange der. For meg blir det å møte Halden som det blir å møte Skrim for en del av de andre jentene, tenker jeg, sier Kari Brattset.

Treningskamp: Glassverket – Halden, Drammenshallen, lørdag 30. august 2014, kl 13.00.

Strekspilleren har spilt sammen med tre av dagens Halden-spillerne i Sarpsborg tidligere. Hun gikk til Fredrikstad sammen med Malene Staal og bodde sammen to år da de spilte der.

– Vi har ikke snakket noe særlig om kampen ennå. Vi kjenner hverandre for godt til at vi klarer å psyke hverandre ut, ler Brattset.

Selv om det ”bare” er en treningskamp, ligger det masse prestisje for østfoldingen i det å møte sine venninner fra hjemfylket.

– Siden de er nyopprykket er det naturlig at presset ligger på meg og på Glassverket. Alle forventer at vi slår dem. Men jeg liker at vi har litt press på oss, smiler hun.

Halden ble nummer seks etter 20-24-tap i plasseringskampen mot Storhamar i Vestfjorden Cup på søndag. De startet turneringen med å ligge under 3-14 til pause mot Tertnes, men tapte bare med ett mål for Nordstrand og slo Stabæk i siste puljekamp.

– Halden er et lag som arbeider knallhardt. De er kollektivt gode. De imponerte meg sist helg, bortsett fra i den første kampen hvor de slet ordentlig med Tertnes. De har et målvaktspar på til sammen 70 år, så de har mye erfaring. Halden blir en hard nøtt, advarer Gabrielsen.

PS! Husk Den Viktigste Kampen – seriestarten mot Larvik – fredag 5. september 2014, kl 19.00!

Av Peter Tubaas