Iskaldt møte med sosiale medier

25.08.14 // Selv om de ikke er på sosiale medier, slapp ikke Glassverket-trenerne Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp unna The Ice Bucket Challenge.

Skrevet av NTH

Sætre (glassverketelite.no): Glassverket trenerne var sporty nok å ta utfordringen da den kom.

– Det var kaldt, veldig kaldt. Vi visste bøtta hadde stått på kjøla, men det var overraskende kaldt og ikke spesielt godt, sa Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen etter at Pia Narvesen, Kristin Nørstebø, Jeanett Kristiansen og Hege Bakken Wahlquist hadde tømt bøttene over hodene på trenerne.

#IceBucketChallenge går som en farsott på sosiale medier om dagen. Hensikten med stuntet er å bidra til mer bevissthet rundt sykdommen nervesykdommen ALS, amyotrophic lateral sclerosis. For å gjøre det skal man helle en bøtte isvann over seg selv, eller få hjelp til det, og utfordre navngitte venner til å gjøre det samme.

Det staret lørdag kveld, da @glassverketelit (vår konto på Twitter) fikk melding fra Larvik HK med utfordringen fra Ole Gustav Gjekstad. Problemet var bare at Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp ikke er noen racere på sosiale medier.

– Jeg begynte å få noen meldinger om det på lørdag kveld, men skjønte ikke helt hva det var. Jeg fikk litt hjelp av kona, og da fikk jeg sett videoen til Ole Gustav. Det var jo ikke noen tvil. Geir og jeg måtte jo gjennomføre dette, ler Gabrielsen etter at han har skiftet på seg tørre klær.

Ikke bare gjennomførte trenerne stuntet, men de gjorde det i et hjørne av fullstappede Sætrehallen, rett før finalen i Vestfjorden Cup mellom Tertnes og Oppsal.

– Derfor utfordret vi trenerne Tore Johannessen og Arne Senstad på direkten, sier Geir Oustorp.

De to tok utfordringen på strak arm og gjennomførte samme seansen etter at finalen var over, før de igjen utfordret dommerparet fra kampen, Vegard Lillebuen fra Skrim og Arnfinn Larsen fra Fram.

For Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp ble det et iskaldt møte med sosiale medier, og det er ikke sannsynlig at de blir å se på Facebook etter dette heller.

– Nei, jeg skal ikke på Facebook. Aldri. Det er ikke noe for meg, humrer Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Arne Senstad (Oppsal) og Tore Johannessen var like sporty og tok #IceBucketChallenge på strak arm etter finalen i Vestfjorden Cup.