• Renate Saastad Sømme heiet på Glassverket fra tribuneplass under bronsefinalen.

Håper å rekke seriestarten

25.08.14 // Renate Saastad Sømme satt på tribunen da lagvenninene sikret Glassverket tredjeplassen i Vestfjorden Cup.

Skrevet av NTH

Sætre (glassverketelite.no): Lørdag kveld dro Renate Saastad Sømme til legevakten i Drammen og fikk tatt et bilde av den vonde høyre ankelen.

– Både ortoped og lege har sett på bildene, og det er heldigvis ikke brudd, bare en kraftig overtråkk på innsiden og utsiden av ankelen, forteller Saastad Sømme.

27-åringen gikk ned for telling med et skrik i kampen mot Oppsal på lørdag. Hun mistet en halv sesong i Flint etter en nesten tilsvarende skade på den andre foten for halvannet år siden.

– Denne overtråkken skjedde på nesten samme måte. Jeg hørte det knaste, og ble ganske redd med en gang. Men min venn i ambulansetjenesten her i hallen testet foten ved å slå under hælen – uten at det gjorde vondt. Da ble jeg beroliget. Da vi gjorde testen forrige gang var det veldig smertefullt, sier hun.

Nå blir det alternativ trening for Saastad Sømme i noen dager.

– Jeg håper å få syklet en del, slik at jeg får litt sirkulasjon i beina og får ned hevelsen, sier hun.

Bakspilleren er forespeilet sju til ti dager uten håndball. Seriestarten mot Larvik er bare tolv dager unna. Den kan i verste fall ryke for Saastad Sømme.

– Det var noe dritt å få denne skaden akkurat nå. Det hadde vært skikkelig gøy å få med seg serieåpningen mot Larvik. Jeg håper jeg blir spilleklar igjen fortere enn vi frykter. Jeg lever i trua, smiler hun.

Av Peter Tubaas