• Hege Bakken Wahlquist i aksjon mot Nordstrand.

Komfortabel seier mot Nordstrand ga tredjeplass

24.08.14 // Nordstrand har vært en vrien nøtt for Glassverket, men det var aldri noen tvil i bronsekampen i Vestfjorden Cup søndag ettermiddag.

Skrevet av NTH

Sætre (glassverketelite.no): Glassverket avsluttet turneringen som den startet, med en ny timålsseier.

– Jeg følte vi hadde kontroll hele kampen. Vi har alltid slitt mot Nordstrand, og vi ble enige i garderoben før kampen at vi skulle ta kommandoen fra start av. Det klarte vi, sier Hege Bakken Wahlquist.

Hun slet med uttellingen før pause, men prikket inn tre etter hvilen, deriblant en flott vestlandsflyver i samspill med Emilie Christensen.

– Det var en prefekt pasning fra Emilie, og skikkelig gøy at flyveren gikk i mål. Første omgang var helt på trynet for min del. Jeg var skikkelig irritert på meg selv i pausen. I andre omgang tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape, så da roet jeg meg litt, sier hun.

Det var det som skulle til, for Bakken Wahlquist prikket inn to fine skåringer på kontring og fra kant på under ett minutt. Det skjedde rett før Susann Nybo gikk i gulvet med en mulig stygg kneskade.

– Huff, jeg fikk grøsninger da det skjedde. Jeg håper virkelig det går bra med henne og ønsker henne god bedring, sier Hege.

Selv har hun opplevd en svært stygg kneskade, som satte henne ut av spill i to år.

– Jeg håper ikke det var så ille som det så ut. Men jeg fikk et flashback til da det skjedde med meg. Man kjenner med en gang at det er noe galt inne i kneet og på reaksjonsmønsteret hennes så det alvorlig ut. Men jeg krysser fingrene for henne, sier kantspilleren.

Glassverket var aldri truet i kampen mot Nordstrand, selv ikke med en liten nedtur rett før pause. De lilla ledet med åtte med tre minutter igjen av første omgang, men med fire på rappen kuttet Oslo-klubben forspranget til fire før pause. Etter hvilen var det imidlertid kort prosess og ingen tvil om hvor det skulle ende.

– Jentene gjorde det vi ble enige om før kampen. Jeg ville at vi skulle knalle til fra start, og det gjorde vi. Vi har en tendens til å tape mot Nordstrand, så det var godt å ta med seg en seier mot dem rett før seriestart. Det er tross alt et lag som skal ut i ecup snart, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Det spørs om spillerne har latt seg inspirere av at Skal vi danse er i gang på TV2, for Gabrielsen er fornøyd med hvordan spillerne svinger seg på parketten om dagen.

– Ja, for nå har vi begynt å danse med de rette trinnene. Det har vært en god turnering fra vår side. Vi gjennomfører de formasjonene og avtalene vi har øvd på gjennom hele oppkjøringen. Jo flinkere vi blir på det, desto mindre forutsigbare blir vi, sier Gabrielsen.

PS! Oppsal vant Vestfjorden Cup 24-22 mot Tertnes.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Nordstrand – Glassverket 20-30 (11-15/9-15)
Treningskamp (Vestfjorden Cup). Sætrehallen, søndag 23. august 2014 kl 1245.
Tilskuere: 200


Glassverket: Sissi Karlsson, Guro Rundbråten, Kari Brattset 6, Monica Iversen 1, Kristin Nørstebø 2, Hege Bakken Wahlquist 4, Pia Narvesen 3, Veronica Kristiansen 6, Mina Gustavsen, Trine Bronsta 2, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 4, Emilie Christensen 2.

Toppskårere: Thea Grønnevik, Nordstrand 6, Veronica Kristiansen og Kari Brattset, Glassverket 6.
Tominuttere: Ingen.
Gule kort: Nordstrand 2, Glassverket ingen.

Neste kamp: Glassverket – Halden, treningskamp, Glassverket idrettshall, lørdag 30. august kl 1400.