• Tøffe tak mot Oppsal: Pia Narvesen og Kari Brattset sloss i forsvar mot Vilde Ingstad.

Skadeskutt Glassverket tapte mot Oppsal

23.08.14 // To sentrale spillere måtte ut med skader i en intens batalje mot Oppsal, som endte med 19-23-tap i Vestfjorden Cup lørdag kveld.

Skrevet av NTH

Sætre (glassverketelite.no): Glassverket må møte Nordstrand i kamp om 3. plassen i Vestfjorden Cup, etter at mye gikk galt i andre omgang av en usedvanlig tøff match mot Oppsal.

– Det er helt klart den tøffeste kampen jeg har spilt for Glassverket. Jeg hater å tape, så det var skikkelig surt, selv om det egentlig ikke betyr noe. Mye gikk mot oss i dag, men jeg synes vi likevel holder motet oppe og jobber godt sammen, sier Kari Brattset.

Rett før pause må Kristin Nørstebø hjelpes av banen med overtråkk på venstrefoten. Rett etter hvilen lider Renate Saastad Sømme samme skjebne med høyrefoten. Ti minutter ut i andre omgang får Jeanett Kristiansen en tominutter etter knallhard duell med Izabela Duda. Etter 18 minutter får hun direkte rødt etter en ny nærkamp med Oppsal-stjernen.

– Vi fikk i hvert fall trent på ligge under, få skader og spille når det koker. Vi trenger noen sånne kamper også. Vi blir bare ekstra revansjelystne før vi møtes i serien. Dette skal ikke skje igjen, lover en småirritert Emilie Christensen.

Det ser ut til å ha gått relavivt bra med skaden til Kristin Nørstebø, men Renate Saastad Sømme måtte ut på båre og dro på legevakta i Drammen etter kampen.

– Vi bestemte oss for å fighte ekstra for de som ble skadet og måtte ut med rødt kort. Men det holdt ikke i dag. Oppsal er et godt lag, sier Christensen.

Glassverket hadde ledet hele kampen, men etter kvarteret i andre omgang tok Oppsal for første gang ledelsen. Det var også første gangen Glassverket ikke har vært foran i løpet av de tre første kampene i turneringen.

Mye gikk mot oss da Kristin og Renate måtte ut med skade og Jeanett måtte på tribunen. Det blir naturligvis vanskeligere med tre bakspillere ute, når vi fra før av hadde Veronica Kristiansen og Mina Gustavsen på tribunen, sier trener Geir Oustorp.

Til tross for det bitre tapet, mener han Glassverket fikk mye ut av kampen.

– Ut fra forutsetningene stod vi bra i dag. Oppsal er en av medaljefavorittene, noe de viste i dag. Sissi gjorde sine saker godt i mål, og fremover synes jeg de fleste klarer seg bra, selv om mange må spille i uvante roller. Dette var veldig god trening for oss, sier Oustorp.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Oppsal – Glassverket 23-19 (9-11/14-8)
Treningskamp (Vestfjorden Cup). Sætrehallen, lørdag 23. august 2014 – kl 1745
Tilskuere: 200

Glassverket: Sissi Karlsson, Kari Brattset 5, Kristin Nørstebø, Hege Bakken Wahlquist 4, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 6, Emilie Christensen 2.
Toppskårere: Izabela Duda, Oppsal 5, Jeanett Kristiansen, Glassverket 6. Tominuttere: Oppsal 3, Glassverket 2.


Gule kort: Oppsal 2, Glassverket 3.
Rødt kort: Oppsal ingen, Glassverket 1.

Neste kamp: Nordstrand – Glassverket (kamp om 3. plass), søndag 24. august 2014 kl 1245.