• Kristin Nørstebø forsøkes stoppet av Kristine Høybakken og Lise Binger i kveldens kamp i Sætrehallen.

Gira GIF slo Storhamar stort

22.08.14 // Glassverket lot ikke Storhamar få mye fred i den første kampen i Vestfjorden Cup fredag kveld og ga seg ikke før det stod 26-16 i protokollen mot hedmarkingene.

Skrevet av NTH

Sætre (glassverketelite): Det var bare en treningskamp, men en seier smaker alltid utmerket.

– Det er ekstra gøy å spille kamp når vi er så gode som vi er i dag. Jentene var supergira. Vi fikk vist fram hva vi har trent på og hva som bor i laget, sier en fornøyd Pia Narvesen.

Mot slutten av kampen ble kantspilleren sendt rett i ribbeveggen av en frustrert Storhamar-spiller.

– Vi viste på forhånd at de var tøffe. Det er alltid harde kamper mot Storhamar. Vi hadde nok ikke trodd at vi skulle vinne med så mange mål. Men vi er lojale mot de systeme vi setter og holder avtalen til vi kommer til en mulighet. I tillegg har vi to keepere som holder buret nesten rent bak der, oppsummerer hun videre.

De lilla gikk aggressive til verks og ledet 6-0 etter tolv minutter. Storhamar våknet til liv og fikk noen skåringer mot slutten av omgangen slik at det skilte fem mål ved pause (14-9).

Etter pause gjorde Storhamar et forsøk på å passe litt ekstra på Jeanett Kristiansen, men det ga bare mer plass til de andre. Storhamar var åtte bak med like mange minutter igjen å spille, men tre kjappe strekskåringer av Kari Brattset punkterte kampen. Hun ble delt toppskårer sammen med Kristin Nørstebø og Veronica Kristiansen som alle hadde fem mål hver.

– Dette var kjempedeilig. Jeg kjørte hit sammen med Vikki og Kari, og i bilen diskuterte vi nettopp hvordan vi lå an i forhold til de andre norske lagene. Vi har trent bra og er trygge på det vi gjør, men det er først nå vi får svar. Det er gøy å se hvordan det fungerer i dag, sier Kristin Nørstebø.

Glassverket vant fire strake seirer mot polske lag under treningsleiren for to uker siden.

– Jeg har også vært spent på hvordan vi har ligget an i forhold til norske motstandere. Men vi hadde ikke noe fokus på Storhamar i denne kampen, kun på oss selv. Det viktigste var å jobbe med helheten, og det var vi veldig flinke til i perioder. Men jeg regner med at det vil svinge litt i helgen. Vi skal ikke overdrive betydningen av denne kampen, men det er betryggende å se at det gir avkastning å jobbe strukturert og ordentlig, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Mens Kristin Nørstebø iset et vondt kne etter kampen, understreker hun at laget holder beina godt plantet på bakken.

– Det er ikke hverdagskost å slå Storhamar med ti mål. Det betyr mye for selvtilliten. Men vi har mye å jobbe med og må blant annet ha bedre uttelling på sjansene. Det er bare en treningskamp, så vi tar ikke av, sier hun.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket Storhamar 26-16 (14-9/12-7)

Treningskamp (Vestfjorden Cup). Sætrehallen, fredag 22. august 2014 – kl 2045
Tilskuere: 100
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Monica Iversen, Kari Brattset 5, Kristin Nørstebø 5, Hege Bakken Wahlquist 3, Pia Narvesen 4, Jeanett Kristiansen 4, Veronica Kristiansen 5, Emilie Christensen.
Toppskårere: Veronica Kristiansen, Kari Brattset, Kristin Nørstebø, Glassverket 5. Lise Binger, Storhamar 5.
Tominuttere: Glassverket 1, Storhamar 1.

Gule kort: Glassverket 2, Storhamar 2.

Neste kamp: Skrim – Glassverket, lørdag 23. august 2014 kl 1245