• Renate Saastad Sømme og Emilie Christensen er fornøyd med treningsleiren i Polen.

Samlingen som gikk på skinner

12.08.14 // Spillerne mener treningsleiren i Polen var nesten som en landslagssamling, men så ble den også arrangert av en tidligere landslagsstrener.

Skrevet av NTH

Gdansk (glassverketelite.no): Fire strake seirer, pokal og turneringsseier smakte utmerket for Glassverket-jentene i Polen. Spillerne synes oppholdet gikk på skinner.

– Jeg har ikke vært på så mange treningsleirer med klubblag, men synes dette minnet om tiden da vi var på juniorlandslaget. Maten, hotellet og opplegget har vært veldig bra. Alt har vært lagt til rette for at vi skal prestere, sier Emilie Christensen.

Så var det også tidligere juniorlandslagstrener, Reidar Møistad, som trakk i trådene. Han har tidligere hatt med seg seks-syv av dagens Glassverkets spillere på turneringer rundt omkring i verden.

– Han var blant annet trener for meg og Hege da Norge tok sølv i Den dominikanske republikk i 2010. Han vet hva som skal til, og vi har ikke hatt andre å tenke på enn oss selv denne uken, sier Christensen.

Svenske Sissi Karlsson stod sin beste omgang i turneringen i den siste kampen mot Start Elblag på mandag. Da slapp hun bare inn åtte mål.

– Treningsleiren har vært veldig bra. Jeg synes først og fremst treningsopplegget har vært godt. Det har vært tøft, men ikke så tøft at man ikke har klart å prestere. Det var en god balanse mellom kamper, trening og hvile, sier hun.

Samhandling var stikkordet til trener Kenneth Gabrielsen før avreise. På det området har Glassverket gjennom fire kamper tatt et langt steg videre.

– Vi har blitt mer samspilte som lag, og det er spesielt viktig for meg som er ny. Jeg har lært medspillerne bedre å kjenne gjennom oppholdet, sier svensken.

For Renate Saastad Sømme var det første møtet med polske lag. Hun visste ikke helt hva de hadde i vente.

– Det var gøy å spille mot helt nye lag, og lag som ikke kjenner oss. Jeg synes det var et riktig nivå på motstanderen i forhold til hvor vi er i oppkjøringen. Vi har fått testet ut en del nye ting og brukt alle spillerne. Jeg tror alle har hatt en god opplevelse, sier hun.

Logistikken har heller ikke Saastad Sømme noe å utsette på.

– Det har gått helt av seg selv. Vi har bare forholdt oss til neste klokkeslett. Vi vet at Knut (Johansen) og de andre alltid har full kontroll, smiler hun.

Kenneth Gabrielsen har også bare postivt å si om oppholdet.

– Vi har fått bortimot maksimalt ut av turen til Polen. Vi har trent godt, fått noen fine kamper med god motstand og ikke pådratt oss noen nye skader. Det er alltids detaljer man kan forbedre, men måten vi har blitt fulgt opp på her nede har vært fantastisk. Det er ikke utenkelig at vi kommer tilbake, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas