• Spillerne jubler etter seieren i Polen mandag ettermiddag.

Glassverket tok pokalen i Polen

11.08.14 // Glassverket sikret seg den store pokalen i turneringen i Polen med en 27-20-seier i den siste kampen under treningsleiren mandag.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): En halv meter høy pokal ble en aldri så liten utfordring for en allerede nesten sprengt bagasjekvote.

– Ja, vi lurer litt på hvordan vi skal få den med oss, men den skal selvsagt hjem til Glassverkethallen, sier Veronica Kristiansen, som i fravær av kapteinsteamet, Iversen og Narvesen, tok i mot pokalen på vegne av Glassverket.

– Det var deilig å få den pokalen og avslutte treningsleiren med seier mot det beste og fysisk tøffeste laget. Nå reiser vi hjem med en god følelse, legger hun til.

Det tok tid før Glassverket klarte å riste av seg Start Elblag. Bare en svært vellykket timeout av trener Kenneth Gabrielsen og to kjappe mål av Julia Gellein Vangen på tampen, gjorde at Glassverket ledet med to før hvilen.

– Det var gøy å få de målene. Jeg fikk gode innspill fra Kristin Nørstebø og Emilie Christensen på henholdsvis etablert angrep og kontring. Jeg er fornøyd med å få en del spilletid her nede, sier Vangen, den yngste av strekspillerne til Glassverket.

Start Elblag ble nummer fire i Polen i fjor, og har flere landslagsspillerne. Begge kantene er sentrale på det polske landslaget.

– Vi fikk knalltøff motstand i dag, mot flere spillere av internasjonal klasse. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen på en dag hvor vi ikke har alle spillerne tilgjengelig. Mange måtte prøve seg i nye posisjoner i dag, sier Gabrielsen.

Etter å ha spilt en kamp hver mot AZS Koszalin og Sambor Tczew på søndag, spilte Guro Rundbråten og Sissi Karlsson en omgang hver i dag.

– Jeg konstaterer også at vi har et meget godt målvaktsteam, som gir oss en ny dimensjon i forhold til tidligere, legger Gabrielsen til.

Med tre minutter igjen ledet Glassverket med seks, og da serverte Veronica Kristiansen en frekkis av en backhand, som dessverre gikk stolpe og ut.

– Jeg kom på høyreback og Kenneth ga meg et signal om å prøve, så da var det bare å fyre av. Surt at jeg ikke skåret, smiler Kristiansen.

Glassverket-spillerne er allerede på vei til flyplassen i Gdansk, for å fortsette oppkjøringen mot seriestarten mot Larvik 5. september. Med seg hjem har de lilla jentene en pokal og en god del mer selvtillit.

– Vi har hatt stigning hele veien under treningsleiren. Den siste kampen var den beste av oss, både med tanke på motstanden og hvordan vi opptrådte som lag. Selvtilliten stiger og det blir gøy å fortsette oppkjøringen, sier Kristiansen.

Kampfakta: Start Elblag – Glassverket 20-27 (12-14/8-13)

Treningskamp. Hala Widowiskowo, Koszalin (Polen), mandag 11. august 2014 – kl 1330

Tilskuere: 30
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Kari Brattset 4, Charlotte Aasbø 1, Kristin Nørstebø 5, Hege Bakken Wahlquist 3, Renate Saastad Sømme 1, Mina Gustavsen 1, Trine Bronsta, Jeanett Kristiansen 6, Veronica Kristiansen 4, Julia Gellein Vangen 2, Emilie Christensen.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 6
Tominuttere: Start Elblag 1, Glassverket 2.
Gule kort: Start Elblag ingen, Glassverket 1.

Neste kamp: Glassverket – Storhamar, fredag 22. august 2014 kl 2045

Av Peter Tubaas