• Mina Gustavsen knallet til mot Sambor Tczew søndag kveld.

Gustavsen fant seg selv

10.08.14 // Glassverket kontrollerte inn til en timålsseier mot polske Sambor Tczew i den andre kampen søndag.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Det var liten tvil om hvor det skulle ende i kveldskampen søndag. Glassverket lå foran hele veien, blant annet takket være seksmålsskårer Mina Gustavsen.

– Det var deilig å få en sånn kamp igjen. Brikkene faller litt på plass, og jeg føler nesten at jeg aldri har hatt pause. I den første treningskampen var jeg litt desorientert. Nå begynner jeg å finne meg selv igjen, sier hun.

Mina Gustavsen har vært ute siden kneoperasjonene i februar, men spilte i 55 minutter mot Sambor Tczew. Knærne holdt godt.

– Akkurat nå føles det greit, men de blir nok ømme utover kvelden. Det skyldes nok mest at jeg er sliten etter mye spill. Jeg trenger å venne muskulaturen til så mye vendinger og hopp igjen, sier hun.

– Det er gøy å se at Mina begynner å få det til. Hun er en målskårer det er viktig for oss å få i gang. Vi får se på knærne hennes i morgen, før vi bestemmer om hun spiller den siste kampen, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen.

Sambor Tczew holdt rimelig bra følge fram til pause, men etter hvilen ga Glassverket gass og etter ni minutter satte Jeanett Kristiansen inn straffekastet som ga de lilla en timålsledelse.

– Jeg synes vi leverte en god prestasjon som lag. Og jeg synes vi har hatt tre kamper her nede hvor pilen peker ganske bratt oppover for oss. Det lover godt, sier Kristin Nørstebø.

Hun ble toppskårer med syv mål, mer enn hun har skåret på lenge, i en og samme kamp.

– Det var veldig ålreit. Jeg tok en prat med Kenneth(Gabrielsen) og Geir (Oustorp) etter den første omgangen i den første kampen i dag, og fikk noen gode råd. Jeg har ikke helt fått det til de siste ukene, men i de tre siste omgangene i dag føler jeg at det løsnet litt, sier Nørstebø.

Glassverket ledet med 13 mål tolv minutter før slutt, men Sambor Tczew benyttet overtallet etter utvisninger av Jeanett Kristiansen og Julia Gellein Vangen til å redusere forspranget.

– Vi følte vi hadde kontroll, men det er da man ikke skal legge seg. De er så tekniske at de lurer deg om du ikke følger med. Vi klarte å holde konsentrasjonen oppe hele veien, og hadde bra laginnsats i dag, mener Mina Gustavsen.

Start Elblag vant 35-30 mot Sambor Tczew i en kamp som gikk like før Glassverkets siste kamp denne kvelden.

– Det er god trening for oss å få møte lag som byr på uventede ting. Det tvinger oss til å bruke hodet. Polakkene spilte uten like mange etablerte avtaler. De spiller mer på høyt tempo på ballen og individuell smarthet, sier Nørstebø.

Veronica Kristiansen og Hege Bakken Wahlquist stod over for å hvile leggene sine, mens en småsyk Charlotte Aasbø måtte dra tilbake til hotellet.

– Vi har fortsatt en jevn stigning i prestasjonene. Jeg er veldig fornøyd med at vi får brukt hele stallen og at spillerne responderer som de gjør. Det er synd at Charlotte Aasbø lå på hotellet med feber, for hun skulle vi gjerne sett i en hel kamp, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Kampfakta: Sambor Tczew – Glassverket 23-33 (11-16/12-17)
Treningskamp. Hala Widowiskowo, Koszalin (Polen), søndag 10. august 2014 – kl 1745

Tilskuere: 
60
Glassverket: Sissi Karlsson, Kari Brattset 5, Kristin Nørstebø 7, Mina Gustavsen 6, Renate Saastad Sømme 5, Eline Rikartsen 2, Jeanett Kristiansen 6, Julia Gellein Vangen 2, Trine Bronsta 2, Emilie Christensen.
Toppskårere: Mina Gustavsen, Glassverket 7
Tominuttere: Sambor Tczew 1, Glassverket 3.
Gule kort: Sambor Tczew 3, Glassverket 3.

Neste kamp: Start Elblag – Glassverket, mandag 11. august 2014 kl 1330

Av Peter Tubaas