• Kari Brattset kjemper seg forbi Kirsten Balle og Alexandra Kobylecka i ettermiddagens første kamp i Polen.

Glassverket straffet Koszalin igjen

10.08.14 // Det ble 28-22-seier mot AZS Koszalin i den første kampen i turneringen i Polen, i en kamp hvor hjemmelaget fikk rikelig med straffekast.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Kari Brattset fikk tildelt det ene av to straffekast, mens AZS Koszalin fikk sjansen fra syvmeteren åtte ganger.

– Vi snakket om at det kunne bli sånn på forhånd, så vi orket ikke bruke noe energi på det. Men det var gøy å vinne. I dag viser kanskje resultatet et mer riktig styrkeforhold mellom lagene enn da vi møttes på fredag. Vi skulle vunnet mer da, synes Kari Brattset.

Hun skåret to i kampen Glassverket tomålsseier på fredag, men satte inn fem mål fra strekposisjonen i dag.

– Jentene var flinke til å se meg, og jeg fikk mange gode innspill. Vi var flinke til å slippe oss løs i angrep og står bra bakover i dag. Det var moro å spille utpå der, sier Brattset.

Toppskårer på Glassverket ble Hege Bakken Wahlquist med sine seks mål, fem flere enn i forrige kamp.

– Jeg er mer fornøyd enn sist, men synes fortsatt jeg bommer for mye, spesielt i starten. Kontringsballene har jeg en viss kontroll på, men det er vingskuddene jeg må få skikk på, sier Bakken Wahlquist.

Hun står over neste kamp for å hvile beinhinnebetennelsen sin, men er fornøyd med hvordan laget stod løpet ut mot Koszalin i dag.

– Jeg synes vi sprang fra dem etter hvert. De har få innbytter, og vi er godt trent. Da holder vi lenger, synes vestlendingen.

Kenneth Gabrielsen synes Glassverket har hatt en fin stigning i spillet sitt siden den forrige kampen for to dager siden.

– Det er fremgang fra sist, men vi finner fortsatt ikke rytmen før i andre omgang. Forsvarsmessig er vi stødig i begge omganger. Jeg er fornøyd, men vi kunne godt vunnet med ti mål i dag, sier han.

Kampen i dag var den første i den offisielle turneringen i Polen, hvor Glassverket spiller sin andre kamp kl 17.30 søndag og den siste kl 14.30 mandag.

Kampfakta: Energa AZS Koszalin – Glassverket 22-28 (11-13/11-15)
Treningskamp. Hala Widowiskowo, Koszalin (Polen), søndag 10. august 2014 – kl 1430

Tilskuere: 300
Glassverket: Guro Rundbråten, Kari Brattset 5, Kristin Nørstebø 4, Hege Bakken Wahlquist 6, Renate Saastad Sømme 2, Eline Rikartsen 1, Trine Bronsta, Jeanett Kristiansen 4, Veronica Kristiansen 3, Julia Gellein Vangen 1, Emilie Christensen 2.
Toppskårere: Karolina Kalska, Koszalin 6 og Hege Bakken Wahlquist, Glassverket 6
Tominuttere: Koszalin ingen, Glassverket 1.
Gule kort: AZS Koszalin ingen, Glassverket 3.

Neste kamp: Sambor Tczew – Glassverket, søndag 10. august 2014 kl 1730

Av Peter Tubaas