• Jeanett Kristiansen ble toppskårer sammen med søsteren Veronica med syv mål mot AZS Koszalin.

Måtte jobbe for seieren

08.08.14 // Den første treningskampen i Polen ble ikke avgjort før i siste minutt. Søstrene Kristiansen markerte seg i målprotokollen i andre omgang.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Jeanett Kristiansen satte inn det siste målet og sørget for en tomålsseier for Glassverket mot AZS Koszalin fredag kveld.

– Det er alltid gøy med seier, og det var deilig med kamp. Jeg synes vi står bra bakover i hele kampen, mens det blir litt upresist framover. Totalt sett synes jeg det var en grei første treningskamp for laget. For min egen del ble det litt surrete. Det ble en del bom og feilvurderingerer, oppsummerer Jeanett Kristiansen.

Men fra straffemerket var det prikkfri skyting av Kristiansen, som sendte fem av fem mulige syvmetere forbi Koszalin-målvakten

– Det er jeg fornøyd med. Jeg synes det er gøy å ta straffekast, og blir vanligvis ikke veldig nervøs. Spesielt når man har hatt en litt dårlig dag på banen, som i dag, er det fint å få straffer og få litt selvtillit igjen, sier hun.

Veronica Kristiansen synes ikke det var noen dårlig idé å la lillesøster ta straffekastene.

– Jeg hadde ikke turt å stå i mål på straffene hennes. Jeg hadde dukket lenge før hun kom fram til straffemerket. Tror ikke det er mange keepere som liker å stå der når Jeanett tar straffer, smiler hun.

Glassverket var oppe i en tremålsledelse da Veronica Kristiansen kontret inn 6-3 etter 10 minutter, men siden fulgte en like lang periode uten noen skåringer. Men Glassverket hentet seg inn og hadde 11-11 til pause.

– Vi ble nok litt overivrige i første omgang og fikk ikke noen rytme i angrepsspillet. Vi hadde så mange systemer å ta av og skulle bruke alle. Vi burde nok bestemt oss på forhånd for noen få av dem, sier hun.

Sammen med Jeanett ble Veronica Glassverkets toppskårer i dag med syv mål.

– Det er godt å få de målene, men vi har en del bom vi må jobbe med. Vi fikk bra motstand i dag, for vi måtte jobbe hardt for seieren. Men det var veldig greit at vi vant i vår første, ordentlig kamp sammen, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen mener Glassverket fikk stort utbytte av kampen mot polakkene.

– Vi fikk god motstand og møtte noen unormalt smarte håndballspillere, som spiller på en helt annen måte enn vi gjør i Norge. De var blant annet utrolig flinke til å bruke kantspillerne og trykke til på utsiden av toerne, sier han.

Gabrielsen var godt fornøyd med at Glassverket slapp til relativt få skudd på mål.

– Forsvarsmessig er jeg veldig fornøyd. Vi har fortsatt en del å jobbe med både når det gjelder ankomst og etablert angrep. Det blir for mye stress. Uttellingen har vi stort forbedringspotensial på. Men det er en fin første kamp, synes jeg. Det er ikke så mye som skal til før det blir veldig mye bedre, mener Gabrielsen.

Kampfakta: Energa AZS Koszalin – Glassverket 22-24 (11-11/11-13)

Treningskamp. Hala Widowiskowo, Koszalin (Polen), fredag 8. august 2014 – kl 1630

Tilskuere: 6 (seks)

Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Kari Brattset 3, Charlotte Aasbø 1, Kristin Nørstebø 2, Hege Bakken Wahlquist 1, Pia Christine Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 1, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 7, Veronica Kristiansen 7, Emilie Christensen.
Toppskårere: Johanna Zaloga, AZS Koszalin 6 og Jeanett og Veronica Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Ingen

Gule kort: AZS Koszalin 1, Glassverket 1.
Neste kamp: Energa AZS Koszalin – Glassverket, søndag 10. august 2014 kl 1230 (ikke bekreftet tidspunkt)

Av Peter Tubaas