• Tiril Günther Merg må tålmodig trene alternativt, mens de andre spillerne driller formasjoner i bakgrunnen.

Trener forsiktig mot et comeback

07.08.14 // Tiril Günther Merg kan fortsatt ikke være med på så mye, men hun og andre skadde spillere får også maksimalt ut av treningsleiren.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Mens de andre spillerne trente håndball, løp Tiril Günther Merg to-minuttere på toppen av tribunen i Hala Widowiskowo torsdag.

– Det er kjipt å ikke kunne være med de andre på alt, men jeg er takknemlig for at jeg får delta på treningsleiren når jeg ikke en gang kan spille. Jeg fikk ikke med meg teambuildingen i juni, derfor er det ekstra gøy å få være her, sier Tiril Günther Merg til glassverketelite.no.

Den akillesskadde 20-åringen trener seg forsiktig opp igjen, men har ikke gitt seg selv noen tidsfrist.

– Jeg vil ikke stresse med å rekke noe. Det er også helt umulig å vite. Jeg regner ikke med å spille noe før jul. Jeg kan bli klar før, men også senere. Jeg får god oppfølging både av Glassverket, NIMI og legen som opererte meg på Drammen sykehus, forteller hun.

Selv om hun ikke kan spille håndball, får hun med seg aktivitetene som ikke belaster den skadde høyrefoten.

– Jeg har fått et eget treningsprogram og god oppfølging fra vår fysiske trener Ole her nede. Og jeg blir med på de øktene vi ikke spiller, som på styrketreningen i dag. Jeg får trent helt optimalt her, sier hun.

Hun er dessverre ikke den eneste som har problemer om dagen. Flere spillere stod over hele eller deler av morgenøkta torsdag. Mina Gustavsen sparer knærne sine. Monica Iversen sliter med ett vondt kne. Veronica Kristiansen er forsiktig med sin beinhinnebetennelse. Renate Saastad Sømme har pådratt seg en skikkelig forkjølelse.

– Det kom uten forvarsel på vei ned hit til Polen. Det var skikkelig dårlig timing. Jeg er slapp i kroppen, så jeg prøver fram på treningene. På morgenøkta stod jeg over sirkeltreningen. Men jeg håper på spilletid i morgen og at jeg blir frisk til siste halvdel av treningsleiren, sier hun.

Bursdagsjenta Hege Bakken Wahlquist, som fyller 22 år i dag, har også slitt med beinhinnebetennelse lenge og valgte å stå over håndballøkta i morges.

– Noen ganger må jeg ta en pause, slik at leggene får hvile. Jeg håper at det gjør at det gjør litt mindre vondt når vi skal spille kamp i morgen. For den vil jeg få med meg. Kampene er det viktigste og morsomste vi skal gjøre her i Polen, sier hun.

Til frokost i dag fikk hun både bursdagssang og kake med ett lys som oppmann Knut Johansen fikk det polske kjøkkenet på hotellet til å fikse.

– Det var veldig moro, og hyggelig av jentene å synge bursdagssang. Jeg spiste bare to skjeer av eplekaka, for jeg var så mett etter frokosten. Men jeg har mer igjen på rommet til senere i dag, smiler Bakken Wahlquist.

Av Peter Tubaas