• Kenneth Gabrielsen instruerer spillerne på trening i Polen på torsdag.

Drillet seg klar til kamp

07.08.14 // Glassverket får antakelig god motstand når de lilla spiller sin første kamp siden midten av juni.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Torsdag ble en solid treningsdag, med to håndballøkter og en styrkeøkt, totalt fem timer trening på de som var med på alt.

– Jeg er veldig fornøyd med både det vi gjorde i formiddag og nå i kveld. Vi har fått maksimalt ut av dagen. Fem timer er mye, men det er tross alt treningsleir, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Å trene på forsvar var hovedfokus i dag. Glassverket har konsentrert seg om sitt 6:0-forsvar, samt drillet nye formasjoner.

– Det er viktig å få til samhandlingen bakover og hjelpe målvaktene maksimalt. Vi er flinke i etablert forsvar, og i dag har vi jobbet mer med dynamikken mellom hver spiller og i hver sone, oppsummerer Gabrielsen.

Glassverket-treneren regner med å bruke de fleste spillerne mot Energa AKS Koszalin i kampen som begynner kl 16.30.

– Målet er å få til noe av den samhandlingen vi har jobbet mye med i det siste. Jeg ønsker å se igjen noe av det vi har trent på og ha maksimal tilstedeværelse av spillerne. Da vil jeg være fornøyd med kampen, sier han.

Trener Reidar Møistad hos vertslaget har hatt ekstremt få spillere på trening i det siste, men mener han kan stille et godt lag.

– Det blir beintøff trening for oss. Vi får kjørt oss ordenlig på tempo, men skal gi Glassverket en fin fight i etablert angrep og etablert forsvar. Jeg synes det var trøkk på treningen til Glassverket helt til slutt i dag, selv med fem timer i beina, sier han.

Glassverket har ikke spilt en kamp siden midten av juni, og samtlige ser fram til å smake på kampsituasjon igjen.

– Vi gleder oss veldig nå. Jeg var ikke med sist heller, så jeg er ekstra klar for å spille, sier Monica Iversen, som da ikke har vært på banen siden slutten av april.

Selv om det har fungert bra på trening, så ser ikke Iversen noen grunn til å overdrive forventningene.

– Jeg synes øktene våre har vært gode de to første dagene her nede. Men vi er fortsatt i en oppkjøringsfase. Selv om vi gjør feil ute på banen, så gjør ikke det noe. Det er nå vi kan gjøre de feilene, understreker kapteinen.

Av Peter Tubaas