• Geir Oustorp og Renate Saastad Sømme under den første treningen i Polen.

Rett i angrep

06.08.14 // Glassverket var offensive under sin første trening i praktfulle Hala Widowiskowo onsdag ettermiddag.

Skrevet av NTH

Koszalin (glassverketelite.no): Glassverket ble tatt i mot av Energa AZS Koszalin-trener Reidar Møistad på hotellet i Polen i formiddag etter en åtte timer lang reise fra Drammen. Etter litt mat og hvile var det klart for samlingens første økt i byens storstue.

– Kvaliteten var omtrent som ventet etter å ha vært oppe før klokka tre i natt, men når spillerne ble varme ble det ganske bra, sier trener Geir Oustorp.

Han ledet den første økta alene, mens hovedtrener Kenneth Gabrielsen, som har vært på samling i Skien, ankommer Polen først natt til torsdag.

Under treningen i den flotte, og bare to år gamle, Hala Widowiskowo, var det angrepsspillet som ble prioritert for Glassverket-jentene onsdag ettermiddag.

– Vi har planlagt et eget tema for hver økt. I morgen tidlig skal vi terpe på forsvarsspillet, forteller Oustorp.

Alle var med på mesteparten av treningen i dag, med unntak av akkillesskadde Tiril Günther Merg, som trente styrke.

– Det er bra at vi har alle som kan være med tilgjengelig på trening. Da får vi holdt på med helhet, noe som er viktig for oss. Vi satt og så på at Energa AZS Koszalin trente etter oss med bare ti spillere i dag. Det er ikke ideelt, sier Oustorp.

Torsdag blir en hard treningsdag med tre økter for Glassverket-spillerne, det vil si to håndballøkter og en økt med styrke/sirkeltrening.

Av Peter Tubaas