• Renate Saastad Sømme mot Stabæk i juni. I Polen venter flere treningskamper for Glassverket.

– Samhandling, samhandling, samhandling

05.08.14 // I treningsleiren som starter i Polen i morgen skal spillerne bli bedre samspilt, både på og utenfor banen.

Skrevet av NTH

Med den vellykkede teambuildingen i Numedal i juni fortsatt i friskt minne, gleder Glassverket-spillerne seg til syv dager sammen i Polen fra og med i morgen.

– Det blir spennende. Det blir som en ny teambuilding, og den var veldig vellykket sist. Vi blir mer sammensveiset som gruppe. Når man kjenner hverandre godt utenfor banen, kjenner man hverandre bedre også på banen, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

På treningsleir får laget mer kvalitetstid sammen enn man rekker i en hektisk hverdag. Det er viktig for alle – og spesielt for de nyeste spillerne.

– Jeg gleder meg veldig til å reise og ser fram til både kamper og trening. Det er ikke minst en sjanse til å bli enda bedre kjent med jentene. Man kommer litt tettere på hverandre når man får være sammen over lengre tid. Teambuildingen i juni var utrolig morsom, sier Kari Brattset.

En av flere Glassverket-spillere som har hatt Energa AZS Koszalin-trener Reidar Møistad som trener på landslag er Hege Bakken Wahlquist.

– Ja, han har jeg hatt som trener på landslag i flere år, blant annet da vi tok sølv i Den dominikanske republikk i 2010. Han er en god trener, og det blir morsomt å treffes igjen. Det er lenge siden sist, sier vestlendingen.

Hun er også full av forventning til å få spille mer håndball igjen.

– Det blir spennende å se hvordan spillet sitter. Vi har jo bare spilt én kamp sammen, og det var ikke så veldig bra. Det vil sikkert fortsatt være litt rustent, men ikke sånn som mot Stabæk før ferien. Vi har hatt mye spill på treningene den siste uken, og jeg forventer stigning utover i treningsleiren, sier Hege Bakken Wahlquist.

En ikke helt skadefri Veronica Kristiansen blir neppe med på alt, men er gira på litt kamptrening.

– Jeg skal nok ikke spille alle kampene, men jeg gleder meg veldig til å se hvordan vi ligger an ute på banen. Og det er noe ekstra når vi drar på treningsleir til utlandet. Vi har ikke gjort det så ofte. Vi kommer litt nærmere hverandre på sånne turer, sier Kristiansen.

I løpet av oppholdet møter Glassverket vertslaget Energa AZS Koszalin to ganger, samt Start Emblag og Tzsew Sambor.

– Vi gjør ikke noe forarbeid på lagene i Polen. Vi har nok med oss selv nå. Det er viktig å få kamptreningen. Det er samhandling, samhandling, samhandling som står på agendaen framover. Vi har pleid å være med i Skjærgårdslekene på denne tiden, men ville prøve noe nytt denne gangen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Det blir en grytidlig start for de lilla jentene, som skal rekke morgenflyet til Gdansk onsdag morgen. Spillerne må stå opp ikke altfor lenge etter midnatt.

– Vi skal nok komme oss opp, men det er så tidlig at det er umulig å forholde seg til, ler Hege Bakken Wahlquist. – Det blir liksom galt uansett, men vi gleder oss til treningsleir, sier hun.

Av Peter Tubaas