• Reidar Møistad instruer sine polske spillere. (Foto: Tomasz Koltys/systemtk.pl)

Topplag venter i Polen

03.08.14 // Glassverket møter en rekke landslagsspillere under treningsleiren i Polen, og to av lagene er kapable til å kapre en topp fire-plassering i den polske superligaen.

Skrevet av NTH

Glassverket spiller fire kamper i løpet av de seks dagene treningsleiren i polske Koszalin. To av dem mot vertslaget Energa AZS Koszalin, under Reidar Møistads ledelse.

– Vi har vært i gang med oppkjøringen siden 17. juli og håper at vi får såpass flyt at vi kan gi Glassverket kamp, sier han til glassverketelite.no.

Energa AZS Koszalin hadde Oppsal på besøk under oppkjøringen i fjor, men mye har skjedd siden den tid. Akkurat nå har Møistad bare 14 spillere i troppen sin.

– Den er i tynneste laget. Vi har mistet ni og fått fire erstattere. Men vi har vært opptatt av kvalitet fremfor kvantitet. Den siste spilleren vi har fått på plass er Kirsten Balle fra Esbjerg på linja. Vi jobber med flere, men må leve med at vi er utsatt for skader, sier han.

I stallen har han både en målvakt og en linjespiller fra det polske landslaget. Møistad mener han har mannskap nok til å klatre høyere enn fjorårets femteplass.

– Får vi spillet til å sitte kan vi kjempe om en plass blant de fire beste, sier brumunddølen.

Foruten Energa AZS Koszalin, som Glassverket møter både på fredag og mandag, er Start Elblag det andre topplaget som vil yte de lilla motstand under treningsleiren. Begge er lag som ventelig vil ligge like under de to beste lagene i ligaen i Polen.

– Nivået er såpass bra her at jeg tror de seks beste lagene i Polen ville klart seg brukbart i eliteserien hjemme, sier Reidar Møistad.

Topplaget i Polen er MKS Lublin som slo Zaglebie Lubin over fem kamper i sluttspillfinalen i vår. Sistnevnte lag er som regel det nest beste laget i landet. MKS Lublin har nesten samme posisjon og status som Larvik i Norge. Men laget måtte i sommer avgi en av sine stjernespillere, Alina Wojtas til nettopp Larvik.

Kampoversikt:

8/8 16.30 og 10/8 13.30 Energa AZS Koczalin
(se omtale over)

10/8 17.30 Sambor Tczew
Et nyopprykket, ungt lag, hvor en del spillere har aldersbestemt landslagserfaring. Tapte med tre mål mot Energa ACS Koczalin i en treningskamp for en drøy uke siden. Selv om de er ferske i superligaen, er det ventet at de er gode nok til å klare seg.

11/8 13.30 Start Elblag
Det mest rutinerte laget av de tre Glassverket møter i Polen. Har forsterket laget en del siden de tapte kampen mot Energa AZS Koczalin om femteplassen i sluttspillet i fjor. De har tre landslagsspillere, blant annet begge kantspillerne. Et antatt topp fire-lag i ligaen.

Av Peter Tubaas