• Populære blant publikum: Energa AZS Koszalin sine hjemmekamper er godt besøkt. (Foto: Sportowiek/klubbens facebookside)

Møter polsk publikumsvinner

02.08.14 // Vertslaget under Glassverkets treningsleir i Polen neste uke har desidert flest tilskuere i polsk topphåndball, med 1800 tilskuere i snitt på hjemmekampene.

Skrevet av NTH

Henning Berg i Legia Warsawa er ikke den eneste norske treneren i toppidretten i Polen, for treningsleiren har kommet i stand via Reidar Møistad, som trener den polske superligaklubben Energa AZS Koszalin. Han har tidligere blant annet vært assistent i Storhamar og trener på aldersbestemte landslag.

– Vi gleder oss til å få Glassverket på besøk, og jeg har allerede gitt beskjed til spillerne om at vi må være skjerpe oss om vi ikke skal få juling. Men jeg håper vi skal klare å gi Glassverket god trening her nede, sier han til glassverketelite.no.

Treningsleiren starter førstkommende onsdag i den nordpolske byen Koszalin, 20 mil vest for Gdansk. Glassverket skal spille fire kamper på seks dager i praktfulle Hala Widowiskowo, som håndballdamene deler sammen med byens andre stolthet, herrelaget i basket.

– Her er det ikke noe fotball-lag som tar oppmerksomheten. Begge lagene er veldig populære her i byen, og vi er heldige som spiller i en nesten splitter ny hall, sier Møistad.

Energa AZS Koszalin har faktisk det desidert høyeste snittet på hjemmekampene i den polske superligaen, med 1800 i snitt i fjor. På det meste hadde laget hele 2850 tilskuere på en europacupkamp.

– Vi har spesielt lyktes med å invitere mange barn og unge til kampene. Det gjør også at vi har en veldig god atmosfære når vi spiller, sier han.

Reidar Møistad trente Energa AZS Koszalin til en femteplass i sluttspillet i sin første sesong i Polen. I likhet med Glassverket nærmer polakkene seg seriestart og spiller første serierunde 3. september. Glassverket-besøket blir en viktig del av oppkjøringen.

– Det blir både veldig gøy og nyttig for oss. Jeg kjenner både trenere og spillere i Glassverket godt, så vi ser frem til besøket, sier Møistad.

Reidar Møistad har trent omtrent halve Glassverket-stallen på aldersbestemte landslag. Han har også nylig fullført Master Coach-utdannelsen sammen med Glassverket-assistent Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas