• Kari Brattset skåret fire ganger i debuten for Glassverket mot Stabæk i juni.

Nå begynner moroa igjen

28.07.14 // Mandag ettermiddag er håndballferien over for Glassverket-spillerne, som går rett på fysiske tester de nærmeste dagene.

Skrevet av NTH

Nykommer Kari Brattset har de siste dagene ladet batteriene på hytta i Sør-Trøndelag, hvor det blant annet har blitt en del løpeturer på fjellet sammen med pappa Per og broren Vegard.

– Jeg har fått trent det jeg skulle og har nok aldri vært i bedre form på denne tiden av året enn jeg er nå. Nå gjelder det bare å finne håndballformen, forteller Kari Brattset, som mistet starten av fjorårssesongen på grunn av tretthetsbrudd i leggen.

– Jeg var i brukbar form i fjor også, før jeg skadet meg. I sommer har jeg ikke hatt noe trøbbel i det hele tatt. Det har vært deilig. Det verste jeg har hatt er støle bein, men det er sånn det skal være når man trener godt, sier hun.

Sarpsborg-jenta fikk med seg sin aller første landslagssamling i juni (rekrutt). Hun har nå flyttet til Oslo og er klar for å gå løs på osteopatistudiene igjen og synes det er helt greit at ferien er over.

– Ja, nå har det vært nok ferie. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med håndball igjen. Ikke minst til å spille kamper, sier Brattset.

Hege Bakken Wahlquist er helt enig med sin nye lagvenninne.

– Det blir godt å komme i gang igjen nå, selv om jeg synes ferien har gått veldig fort. Det har vært en fin sommer, men det går noen dager så er man inne i det igjen, sier hun.

Hun har naturligvis vært hjemme i Årdal i sommer, og lagt deler av grunnlaget for den fysiske formen med turer til fots eller på sykkel i fjellet.

– Jeg føler formen er god. Jeg har fulgt det opplegget jeg har fått, med annenhver dag styrke- og kondisjonstrening. Det har blitt en del intervall-løping, sier hun.

Mange av spillerne har trent sammen og vært sosiale sammen i sommer også, men nå er det første gangen alle møtes på over én måned.

– Det blir gøy å samles igjen. Jeg gleder meg til sesongstart og ser fram til å trene inn mot det. Det blir spennende å se hvordan håndballformen til laget er, sier Bakken Wahlquist.

Trener Kenneth Gabrielsen kan nesten ikke vente med å komme i gang igjen. Han er ikke bekymret for testresultatene.

– Jeg stoler hundre prosent på at jentene har gjort det vi har blitt enige om. Jeg har snakket med noen av dem og de virker fornøyde selv. Da er jeg helt sikker på at vi blir fornøyde også. Jeg tror alle ønsker å møte til oppkjøringen i god form, sier Gabrielsen.

Selv om Glassverket går rett på sak med tøffe tester de nærmeste dagene, kommer Gabrielsen til å kjøre spillerne forsiktig i gang igjen.

– Vi er veldig bevisste på å ikke starte for hardt. Vi ønsker ikke å pådra oss skader fordi vi er for ivrige starten. Den fella skal vi ikke gå i, sier han.

Av Peter Tubaas