• Tidenes første trenerduell mellom Veronica Kristiansen og Renate Saastad Sømme i dag!

Vikki vs Renate

28.06.14 // Glassverket-profilene Veronica Kristiansen og Renate Saastad Sømme skal duellere fra trenerbenken under kamp i dag.

Skrevet av NTH

Veronica Kristiansen har denne uken takket ja til å være assistenttrener for de yngste juniorene i klubben.

– Det blir veldig gøy. Det er i utgangspunktet snakk om én trening i uka og kamper så langt det lar seg gjøre. Det blir en jobb som godt lar seg kombinere med det å spille håndball. Det blir spennende, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Lørdag skal Kristiansen og hovedtrener Espen Rødevand lede 98-laget til Glassverket i internkamp mot junior elite-laget til Pål Sørum, som i dag ledes av assistentene Geir Oustorp og elitekollega Renate Saastad Sømme. Hun har tidligere påtatt seg samme rolle som Vikki for de eldste juniorene.

– Dette gleder jeg meg veldig til, sier Kristiansen. – Det blir debuten som trener. Jeg kjenner ikke alle spillerne, men nå får jeg sjansen til å begynne å lære meg navn og fjes. Jeg ser fram til å bli mer kjent med jentene og være med og bidra framover, med kvalifisering til Bring som det første store målet til høsten, sier hun.

Veronica Kristiansen går løs på sin tredje sesong i Eliteserien for Glassverket og sin femte totalt på toppnivå. Hun har 28 A-landskamper og et hav av kamper for aldersbestemte landslag.

– Jeg har ikke noen trenererfaring, men jeg håper å lære mye av hovedtrener Espen Rødevand. Jeg håper også jeg kan bidra med min erfaring fra A-laget og noen år i eliteserien, i tillegg til at jeg har en del erfaring fra landslaget, sier hun.

Leder for juniorsatsingen i Glassverket, Vibeke Bentsen, er strålende fornøyd med å få enda en elitespiller inn som ressurs på trenersiden.

– Det lyste av øynene til spillerne da vi fortalte at Vikki skulle være med som trener. Det betyr veldig mye for jentene, for både hun og Renate er store forbilder. De kan gi de unge spillerne en bedre forståelse for hva som kreves på det øverste nivået, sier hun.

Duellen mellom de to eliteseriespillerne starter kl 12.30 i Glassverket-hallen i dag. Her får man se hele den nye juniorsatsingen til Glassverket i fri utfoldelse.

– For trenerne er det naturligvis en styrke å ha så gode spillere med i teamet sitt. I tillegg er det positivt for foreldregruppa rundt juniorlagene, som ser at elitelaget engasjerer seg og bidrar til kontinuitet på spillerutvikling klubben, sier Bentsen.

Av Peter Tubaas