• Marthe Olsen, Ole Christian Bjerkeset Kristiansen, Guro Rundbråten og Kenneth Gabrielsen på starten av dagens sykkeltur tilbake til Drammen.

Helmaks teambuilding

22.06.14 // Glassverket-spillerne tråkket til på hjemturen og tok seg fra Rollag til Drammen på fem timer, og dommen etter helgen er enstemmig: Supert opplegg!

Skrevet av NTH

Rollag (glassverketelite.no): Søndag morgen var det tilbake på sykkelsetet for å ta seg tilbake til Drammen for Marthe Kristin Olsen & Co.

– Det er deilig å komme tilbake til Drammen med en så fin tur bak seg, for det har vært en veldig bra helg. Det som har vært ekstra bra i år, er at vi har fått så mye tid sammen. Det har vært en skikkelig god teambuilding, synes hun.

Olsen kom til Glassverket for to sesonger siden, mens Charlotte Aasbø har vært med på fire tilsvarende turer.

– Dette er den desidert beste. Vi har gjort ting sammen som et lag, og fått mye igjen for denne helgen. Syklingen var hardest, men ellers har det bare vært kos. Opplegget har vært supert, så vi må rette en stor takk til de som har arrangert dette for oss, sier Aasbø.

Hun var først i køen da spillerne skulle prøve pendelhopp fra en bru over Numedalslågen i Rollag sentrum på lørdag.

– Det var bare for å bli ferdig med det, ikke fordi jeg hadde gjort det før. Jeg ble nervøs først da jeg klatret over kanten, men da gikk det brått opp for meg hva jeg skulle gjøre, smiler hun.

Men hun hoppet, i likhet med samtlige andre i spillergruppa og i støtteapparatet.

– Jeg er så imponert over at alle hoppet. Ingen hadde den innstillingen, at de ikke skulle gjøre det. Alle tok på seg utstyret og ville gjøre det for laget. Det betyr mye å ha delt en sånn opplevelse, og dette er helt sikkert noe vi kommer til å snakke om i ettertid, sier Pia Narvesen.

Det får de sjansen til allerede på mandag, for da går Glassverket-spillerne rett på en siste uke med trening før ferien. Teambuildingen gjør at en allerede positivt og inkluderende prestasjonsgruppe har blitt enda bedre sammensveiset.

– Vi ser allerede at flere spillere omgås andre spillere enn de vanligvis ville gjort. Denne helgen har vi stått sammen hele tiden. Jeg synes også det var gøy å møte Sigurd Pettersen og få høre hvordan han trente og forberedte seg til konkurranser, sier Renate Saastad Sømme.

Hjemturen på sykkel startet klokken 9 søndag morgen og gikk via Kongsberg. Det er vesentlig lenger enn på fredag, men bedre veier gjorde at gruppa brukte under fem timer på ferden. Fysisk trener Ole Christian Bjerkeset Kristiansen gikk glipp av en kamp med Askers herrelag, men synes det var verdt det.

– Jeg føler meg privilegert som fikk være med. Det har vært kjempegøy. Det har vært en fin mulighet til å bli bedre kjent med jentene og lærerikt med tanke på en fremtidig karriere som trener, sier han.

Av Peter Tubaas