Traff ikke blink mot Stabæk

17.06.14 // Det ble 22-26-tap mot Stabæk i sesongens første treningskamp, som bar preg av å være nettopp det.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Det ble skutt hyppig, og bommet en hel del, i treningskampen Drammenshallen tirsdag kveld.

– Vi har ikke helt rytme, og da blir det fort sånn. Det føltes ut som jeg hadde 20 skuddbom. Jeg burde helt kanskje satt litt flere. Det gikk litt opp og ned for oss i dag, men det var tross alt en treningskamp i en periode med hardkjør, og det er mye nytt vi øver på for å få samspillet til å sitte, sier Jeanett Kristiansen etter tre mål i comebacket for Glassverket.

Kenneth Gabrielsen hadde også gjerne sett en høyere uttelling på skuddene i kveld.

– Det blir litt for mye vilje og litt for lite hode. Det var skuffende med så mange skuddbom og tekniske feil. Det skyldes ikke skuddferdighetene, men det som skjer i forkant. Men det er ingenting som skulle tilsi at det skulle gå på skinner i dag. Hadde vi spilt en ny kamp i morgen kunne resultatet blitt helt annerledes. Men vi fikk trent på noen nye formasjoner og fikk noen gode svar, sier treneren.

Kari Brattset debuterte for Glassverket med fire mål fra strek.

– Det var moro å spille, men vi kan ikke være helt fornøyd med kampen. Verken min egen innsats eller kollektivet var helt på topp, men det kan man kanskje ikke vente på denne tiden av året. Jeg synes ikke det betyr så mye at vi taper. Det viktigste er at vi kommer i gang litt og får øvd på en del avtaler. Jeg fikk mye bra innspill i dag, og mye rom, sier hun.

– Kari var også flink til å sette sperrer og lage rom i dag, noe som er bra for meg som liker å gå på de sperrene, legger Renate Saastad Sømme til. Hun ble Glassverkets toppskårer med fem mål.

På denne tiden i fjor vant Glassverket to strake treningskamper mot Stabæk, men kampene i juni er først og fremst avveksling.

– Det er deilig å få koblet litt ut fra den vanlige terpingen, og ikke minst få kampsituasjon inn i hodet igjen, slik at vi ikke glemmer helt hvordan det er. Vi vil helst vinne, men kan ikke legge så mye vekt på det her, sier Saastad Sømme, som for anledningen var kledd i rødt.

– Vi satser på at lilla bringer litt mer lykke, sier Jeanett Kristiansen. – Det er alltid kjedelig å tape, men vi tar dem i serien i stedet. Uansett var det gøy å spille kamp igjen, og jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli veldig bra, sier hun.

Alle de tre nykommerne, Kristiansen, Brattset og Karlsson fikk mye spilletid i kampen mot Stabæk.

Kampfakta: Glassverket – Stabæk 22-26 (10-14/12-12)
Treningskamp: Drammenshallen, tirsdag 17. juni 2014 – kl 1900
Tilskuere: 60
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Kari Brattset 4, Charlotte Aasbø 1, Kristin Nørstebø 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Pia Christine Narvesen 2, Marthe Kristin Olsen 1, Renate Saastad Sømme 5, Julia Gellein Vangen, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 3, Emilie Christensen.
Tominuttere: Ingen
Gule kort: Stabæk 1, Glassverket 1

Neste kamp: I august!

Av Peter Tubaas