• Kristin Nørstebø og Kari Brattset har fått øvd på samspillet i helgen.

– Glassverket kan glede seg

07.06.14 // Det ble en nedtur mot Sverige, men Glassverket-spillerne fikk god matching og fikk øvd på samspill som også blir viktig i klubb. Landslagstrener Axel Stefansson er optimist på Glassverkets vegne.

Skrevet av NTH

Elverum (glassverketelite.no): Svenskene var klart best i den andre kampen på Elverum. Mens det norske rekruttlandslaget vant med ni mål på torsdag, ble det 25-33 og åtte mål i favør av det svenske A-landslaget lørdag.

– Det er jo litt trøst at vi vant sammenlagt, men det var veldig kjedelig å tape så mye. Det blir mye én og én jobbing i dag, og vi hadde kanskje ikke helt den samme tenninga som sist, sier Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Hun skåret én gang på kontring, mens Kari Brattset og Kristin Nørstebø skåret to ganger hver, som sist.

– Det var kanskje ingen som forventet at vi skulle vinne like mye i to kamper på rad, men det var kjipt å tape med så mye. Jeg synes ikke vi var så dårlige, men vi skulle vært bedre. Det var mye slurv framover, sier hun.

Kaptein Kristin Nørstebø spilte tre-fjerdedeler av kampen og en del av tiden i tospann med Kari Brattset.

– Det er fint at vi får øvd litt her, og jeg synes samspillet har blitt bedre og bedre utover samlingen. Det er morsomt at vi får litt internasjonal matching. Vi har jo ikke spilt sammen før, sier Nørstebø.

Kamptreningen Glassverket-spillerne får mot Sverige blir nyttig å ta med seg når klubben straks går løs på sesongens første treningskamper.

– Jeg føler samarbeidet har blitt bedre i løpet av samlingen, spesielt med Kristin, og både i forsvar og framover. Kristin har hatt masse bra innspill til meg både i trening og kamp. Jeg har ikke hatt like mye å gjøre med Jeanett, siden hun har stått på kant, sier Brattset.

Med forskjellige roller på klubb og landslag, har ikke Kristiansen fått øvd på samspillet i samme grad.

– Det er vanskelig å omstille seg når man spiller back i klubb og kant her, så jeg har ikke samme fordel som Kristin og Kari. Men jeg spiller der jeg blir bedt om, selv om jeg trives best som back, sier hun.

Trener Axel Stefansson mener Glassverket har fått to solide forskerninger i nykommerne Brattset og Kristiansen.

– Det er det ingen tvil om. Kari som linjespiller og bakover er en kjempeforsterkning i sentrallinja, og så kommer Jeanett med farten sin og kan spille både kant og back. Det gir masse muligheter. Glassverket kan glede seg over å få de på banen, sier han om de to rekruttlandslagsspillerne.

Han mener også at Glassverket kan sikte seg inn høyere opp på tabellen.

– Glassverket har et veldig spennende lag på gang, som kan komme til å kjempe blant topp fire i ligaen. Laget har fått fine forsterkninger, har mer erfaring enn tidligere og kom seg godt gjennom det vanskelige andreåret.

Av Peter Tubaas