• Charlotte Aasbø ser fram til et nytt år i lilla!

Aasbø fortsetter i Glassverket

03.06.14 // Charlotte Aasbø har vært med på hele oppturen til Glassverket. Nå vil hun være med på moroa i hvert fall ett år til. At pilene peker oppover for klubben var en viktig del av beslutningsgrunnlaget.

Skrevet av NTH

Hun vurderte å gi seg, men nå kommer Charlotte Aasbø med en nyhet som bør glede både medspillere, publikum og ikke minst mange idrettsglade barn:

– Jeg spiller i Glassverket også neste år og kommer fortsatt til å ha ansvaret for idrettsfritidsordningen. Begge deler gleder jeg meg til, sier Charlotte Aasbø til glassverketelite.no

Hun fylte nettopp 26 år, og med det er hun faktisk blant veteranene i Glassverket. Hun har vært i klubben siden 2002, minus opphold i Konnerud og Drammen kvinnehåndballklubb. Nå går hun løs på sin niende sesong som A-lagsspiller i Glassverket. Men det var ikke noen selvfølge.

– Jeg var litt mett på håndball, og kontraktene skal alltid forlenges på den tida av året man er mest lei. Etter en lang sesong, skal man gå på en ny sesong etter to og en halv uke. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gi meg, innrømmer den fotrappe venstrekanten.

Men Glassverket ville ikke gi opp 26-åringen så lett, for Aasbø representerer kontinuitet både som spiller og som daglig leder for Glassverket IFO. Det betyr at Glassverket preger livet hennes fra morgen til kveld.

– Motivasjonen for å trene og spille håndball har vært der hele tiden. Men jeg har for eksempel også et utdanningsløp jeg kunne tenkt meg å fullføre. Det kan jeg ikke ta på toppen av alt det andre, så det setter jeg på vent i hvert fall ett år, sier hun.

Charlie har allerede rukket å studere pedagogikk, idrett og økonomi, men målet på sikt er å få en bachelorgrad i pedagogikk, slik at hun er kvalifisert til å jobbe som spesiallærer.

– Det er noe jeg har veldig lyst til, begynne å jobbe i skoleverket og jobbe med barn som har spesielle behov. Det er det jeg liker aller best, sier hun.

Glassverker er nå inne i en intensiv treningsperiode, men verken blod, svette eller melkesyre har fått kantspilleren til å angre.

– Jeg vet Glassverket vil ta nye steg, og jeg har lyst til å utvikle meg videre som spiller jeg også. Jeg vil gjerne få enda mer ut i kamp enn jeg har gjort til nå.

I 1314-sesongen var hun på banen i samtlige kamper og skåret 32 ganger i serie- og sluttspill.

– Når beslutningen er tatt er jeg veldig fornøyd med å gå på et nytt år i Glassverket. Vi er inne i utvikling som vi aldri har hatt før, med tanke på økonomi, spillere og administrasjon. Jeg innser at jeg jo er heldig som får være med på det og privilegert som har fått et tilbud, som jeg nå har takket ja til, smiler hun.

Av Peter Tubaas