• Renate Saastad Sømme går i fotsporene til Kenneth Gabrielsen (bak) og blir trener.

A-lagsspiller blir juniortrener

19.05.14 // Renate Saastad Sømme har fått sitt første trenerverv, og gleder seg til å jobbe med rekruttene i Glassverket.

Skrevet av NTH

Glassverket styrker satsingen på juniornivå, og nå blir Renate Saastad Sømme trener og «brobygger» mellom A-laget og de som etter hvert skal opp på det nivået.

– Det blir en ny utfordring. Det blir gøy å få være med på å løfte de unge spillerne, sier Renate Saastad Sømme til glassverketelite.no.

26-åringen går inn sammen med Geir Oustorp i trenerteamet rundt de eldste juniorspillerne (1996-97), hvor Pål Sørum fortsatt skal være hovedtrener.

– Jeg tror det blir et godt trenerteam. Jeg har mye å lære og ser fram til å få lære av de to. Jeg har vært med på å trene yngre lag før, men ikke så systematisk som nå. Det blir et spennende prosjekt, sier Saastad Sømme, som har vært med på å coache andrelaget til Glassverket noen ganger i vinter.

Håndballerfaringen er det ingenting i veien med. Hun har hele åtte sesonger bak seg i eliteserien i Norge og Danmark, samt et par sesonger i lavere divisjoner på seniornivå.

– Jeg har jo spilt håndball ganske lenge og deler gjerne av mine erfaringer. Jeg håper jeg kan ha noen gode råd til de som er på vei opp, smiler hun.

A-laget har førsteprioritet for Renate Saastad Sømme, men hun vil trolig delta på et par juniortreninger i uken – og på kamper så langt det lar seg gjøre.

– Vi må bare passe på at det ikke krasjer med elite. Det skal ikke gå ut over mine prestasjoner på banen, men jeg vil være med på så mye jeg kan og gleder meg til å begynne, sier hun.

A-lagstrener Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med at en av hans spillere kan vise de unge talentene hvor lista ligger.

– Det er fantastisk å få med Renate som en bidragsyter der. Hun har spilt topphåndball i flere år og vet hva som skal til for å nå langt. Dette er en viktig del av vår juniorsatsing, sier han.

Hovedtrener for ungjentene, Pål Sørum, mener at brikkene har falt på plass for juniorsatsingen til Glassverket.

– Det er veldig fint at vi får med Renate inn i teamet. Hun er et forbilde og en type som spillergruppa kan se opp til. Nå har vi fått akkurat det trenerteamet vi håpet på. sier han.

Av Peter Tubaas