• Kari Brattset er klar for rekruttlandslaget, her i duell med Emilie Christensen.

Brattset jublet for uttak til rekruttlandslaget

07.05.14 // Onsdag ble Kari Brattset for aller første gang tatt ut til en landslagssamling, bare dager etter at hun offisielt ble Glassverket-spiller. – Landslaget er et mål for meg, sier hun.

Skrevet av NTH

Glassverkets hjemmeside fikk gleden av å gi henne den gode nyheten om uttaket til rekruttlandslagets samling under Topphåndballseminaret i Sandefjord 22. – 25. mai.

– Å, er jeg det? Det har jeg ikke fått med meg. Jeg har ikke hørt noe på forhånd, men det var kjempehyggelig, sier hun.

Kari Brattset har offisielt vært Glassverket-spiller siden 1. mai. Med unntak av beachlandslaget har hun aldri representert Norge på noe landslag.

– Det er et stykke fra rekruttlandslaget til A-landslaget, men det gir mye motivasjon å få være med der, og da har man i alle fall en fot innenfor. Det er et mål for meg å spille på landslaget, sier hun.

Under Topphåndballseminaret skal rekruttlandslaget trene sammen med juniorlandslaget (LK94). Brattset er tatt ut sammen med syv andre spillere, deriblant Kristin Nørstebø og Jeanett Kristiansen (snart Glassverket-spiller).

– Det blir hyggelig, da får vi en mulighet til å bli litt bedre kjent der, sier Sarpsborg-jenta.

Trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med uttaket.

– Det var morsomt. Hun har det som skal til for å bli en A-landslagsspiller på sikt, så jeg er ikke overrasket, sier han.

Det er bare en uke siden Kari Brattset avsluttet sin Fredrikstad-karriere med å redde Postenliga-plassen over to kamper mot Sola.

– Det var veldig deilig og morsomt å avslutte på den måten. Fredrikstad fortjener den plassen i Postenligaen, og det var gøy å være med og sikre den.

På fredag skal Kari Brattset ta ut en skrue som har stått i venstrefoten hele sesongen, men det skal være en ukomplisert affære.

– Det skal være bare ta en ukes tid, så planen er å være på plass når sesongoppkjøringen starter med Glassverket 20. mai. Det gleder jeg meg til, sier hun.

I dag ble også Glassverket-toppskårer Veronica Kristiansen tatt ut til A-landslagets treningssamling i Sør-Korea 30. mai – 15. juni.

PS! Nå er det også klart at de «hjemlige» landslagsspillerne, dvs de som ikke er i Sør-Korea, møter Sverige i to kamper i Terningen Arena 5. og 7. juni 2014, og Kari Brattset og Kristin Nørstebø er også tatt ut i den troppen.

Av Peter Tubaas