• Jeanett Kristiansen er klar for to nye år i Glassverket.

Har sommerfugler i magen

02.05.14 // Så mye ser Jeanett Egebakken Kristiansen frem til comebacket i Glassverket. Og søsteren Veronica gleder seg minst like mye.

Skrevet av NTH

Tidlig på sommeren dukker trolig Jeanett Kristiansen opp på sin første Glassverket-trening på over ett år, etter returen fra Larvik.

– Jeg har sommerfugler i magen når jeg tenker på det. Det blir som å komme hjem. Jeg er jo Glassverket-jente, sier Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Søsteren Veronica er tilsvarende begeistret for å få Jeanett tilbake igjen.

– Det blir kjempegøy. Jeg gleder meg til at hun kommer på trening igjen. Jeg har savnet henne der, selv om hun har vært mye hjemme og vi har vært en del sammen også i år, sier Veronica Kristiansen.

Jeanett Kristiansen vil ikke si for mye om hvorfor hun ville gi seg i Larvik, men understreker at hun har hatt en fin tid der.

– Jeg ville ikke vært tiden i Larvik foruten. Jeg har lært kjempemasse og håper det gjør at jeg har mer å bidra med i Glassverket. Jeg føler jeg har tatt noen steg det siste året, både som menneske og som håndballspiller, sier hun.

Kristiansen gikk fra Glassverket til Larvik sammen med Alma Hasanic etter fjorårssesongen. De to ble kåret til årets nykommer og årets målvakt i debutsesongen for Glassverket og har gjort sine saker bra i storklubben fra Vestfold.

– Jeg er fornøyd med den spilletiden jeg har fått. Jeg hadde ikke forventet noe mer. Jeg har fått ekstra mye spilletid med Thea Mørk skadet, sier cup- og seriemesteren.

Med ti skåringer presenterte Jeanett Kristiansen seg allerede i sin aller første Postenliga-kamp mot Tertnes høsten 2012. Hun skåret i samtlige kamper det året og endte på 101 fulltreffere i serien. I inneværende sesong ble det 35 mål for Larvik i serien.

– Hun har et skudd utenfra som ingen andre, og jeg synes hun har utviklet seg mye i Larvik, kanskje spesielt i forsvar, sier Vikki om søsteren.

Kontrakten som gjør Jeanett til Glassverket-spiller de neste to årene er nå signert, og det er duket for et lilla comeback for den hardtskytende 21-åringen. Den opprinnelige kantspilleren er tiltenkt en rolle som bakspiller når hun vender hjem til Glassverket.

– Jeg synes det er veldig bra. Jeg liker egentlig best å spille bak, for da får jeg brukt skuddet mitt mer og vært mer involvert i spillet, sier hun.

Det betyr også at hun delvis blir konkurrent til Veronica, som imidlertid ønsker den familiære konkurransen velkommen.

– Vi trenger konkurranse på alle plasser om Glassverket skal utvikle seg videre. Det er ingenting som er bedre enn det, sier hun.

– I tillegg til å være søstre og lagvenninner blir vi selvsagt litt konkurrenter også, men jeg tror ikke det blir noen krangling ut av det, smiler Jeanett.

Av Peter Tubaas