• Kristin Nørstebø skårer ett av sine åtte mål mot Nordstrand.

Snublet mot Nordstrand

09.04.14 // Nordstrand viste ingen nåde i Drammenshallen og vant med syv mål mot Glassverket i kveld.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Kristin Nørstebø skåret kampens første mål, men etter det kom Glassverket på etterskudd.

– Jeg tror alle følte de ble litt alene utpå der i dag. Vi jobbet mye en og en og da går det sånn. Dette var en skikkelig nedtur, sier Kristin Nørstebø etter 25-32 hjemme mot Nordstrand.

Som i forrige kamp mot Nordstrand slapp Oslo-klubben altfor lett til i angrep, samtidig som Glassverket skjøt upresist. Dette ble spesielt tydelig etter pause.

– Dette var bare håpløst. Vi henger ikke sammen, verken i forsvar eller angrep. Vi står mann-mann i forsvar, og når vi ikke vinner dueller da, så hjelper det ikke. Vi var ikke gode nok, rett og slett, sier Veronica Kristiansen.

Glassverket var i ledelsen kun én gang, da Trine Olsen skåret 13-12 etter 25 minutter, men før pause rakk Nordstrand å gå to mål fra igjen. Etter pause kom Glassverket aldri nærmere, og da det ble fem måls differanse med 10 minutter igjen var det lite futt igjen i de lilla.

– Det var skikkelig skuffende. Spesielt når det kommer så mange og ser på. Da vil vi gjerne prestere godt som lag. Men vi er ikke konsentrerte i dag, uten at jeg skjønner hvorfor. Men da blir det mye feil og på slutten raknet det helt, oppsummerer femmålsskårer Hege Bakken Wahlquist.

Kenneth Gabrielsen ga spillerne kjeft i pausen, men denne gangen hjalp det ikke.

– Som hovedansvarlig tar jeg på meg skylda for en kollektiv kollaps. Dette var ordentlig surt, spesielt med de flotte rammene som var i dag, sier han, og sikter til de nesten 1000 tilskuerne i Drammenshallen.

Dette betyr at veien videre til en semifinale blir veldig vrien. Glassverket må vinne med åtte mål borte mot Tertnes om to uker.

– Akkurat nå så synes jeg det ser vanskelig ut, men det har skjedd større mirakler, sier Gabrielsen.

Men Glassverket har ingenting å tape. Håpet lever fortsatt.

– Vi må i hvert fall reise over dit og gjøre en skikkelig innsats. Vi skal heve oss fra den kampen her, sier Nørstebø som skåret åtte ganger i kveld.

Det er det meste hun har skåret i en kamp i år, og hun ble med det Glassverkets mestskårende i kampen.

– Husk å rette en stor takk til publikum fra alle oss jentene i dag. Vi setter kjempestor pris på alle som kommer. Vi skulle ønske vi hadde gitt dem mer å juble for, sier Kristin Nørstebø.

Kampfakta: Glassverket – Nordstrand 25-32 (13-15/12-17)
Postenligaen (sluttspill), Drammenshallen,onsdag 9. april 2014 – kl 1900
Tilskuere: 962
Glassverket: Guro Rundbråten, Nina Heglund, Monica Iversen, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen 3, Kristin Nørstebø 8, Hege Bakken Wahlquist 5, Pia Christine Narvesen, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 2, Veronica Egebakken Kristiansen 5, Emilie Christensen

Toppskårere: Kristin Nørstebø, Glassverket og Vilde Mortensen Ingstad, Nordstrand
Tominuttere: Glassverket 1 og Nordstrand 2
Gule kort: Glassverket 2 og Nordstrand 1

Neste kamp: Tertnes – Glassverket (Sluttspill), Haukelandshallen, onsdag 23. april 2014 – kl 1800

Av Peter Tubaas