• Kristin Nørstebø i forrige kamp mot Nordstrand. Onsdag kommer osloklubben på besøk igjen.

Setter sluttspillet under lupen

07.04.14 // Norsk Topphåndball ber medlemsklubbene om innspill til endring av gjeldende sluttspillmodell i Postenligaen for kvinner. – Vi er positive til endring, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Skrevet av NTH

Dermed kan det være siste sesong vi har ordningen Glassverket har vært en del av de to sesongene laget har vært oppe.

– Sammen med resten av klubbene fikk vi nettopp en oppfordring om å komme med innspill til Norsk Topphåndballs årsmøte, bekrefter trener Kenneth Gabrielsen overfor glassverketelite.no.

Årets ordning er slik at lag nummer 3 til 8 møtes i to grupper med tre lag i hver i enkelt serie, slik at man får én hjemme og én bortekamp. Nummer 1 og 2 i serien går rett til semifinale som avvikles borte og hjemme, akkurat som finalen.

– Vi har nettopp fått mailen, så vi har ikke rukket å tenke ut et fullstendig forslag, men vi er positive til at det settes i gang forbedringsprosesser. Jeg tror alle er enige om at gjeldende ordning ikke er optimal, men den har blitt slik blant annet av hensyn til norske lag som deltar i europacupen, sier Gabrielsen.

På herresiden er det allerede langt flere kamper i sluttspillet, noe som skyldes at europacup ikke har vært et like stort «problem» der. Norsk Topphåndball vil ikke bytte for enhver pris, men håper klubbene deler sine synspunkter slik at det kan utgjøre grunnlaget for å ta en beslutning for 1415-sesongen på neste årsmøte.

Det er to dager til Glassverket skal ut i sitt andre sluttspill i moderne tid, når Nordstrand kommer på besøk i Drammenshallen. Deretter venter Tertnes på bortebane 23. april.

– Den største innvendingen mot dagens ordning er at vi ikke spiller både hjemme og borte mot hvert lag i kvartfinalen. Det hadde vært mer rettferdig. Er det plass til det i kalenderen til neste år tar jeg gjerne flere kamper i sluttspillet, sier Glassverket-treneren.

Av Peter Tubaas