• Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø på samling i Skien i februar.

Ser fram til landslagssamling i påsken

04.04.14 // For Kristin Nørstebø blir det litt mindre skigåing og litt mer håndball i påsken, etter at hun og Veronica Kristiansen ble tatt ut til den utvidede landslagssamlingen på Olympiatoppen i Oslo.

Skrevet av NTH

Fra mandag til skjærtorsdag i påsken er de to Glassverket-spillerne på Olymipiatoppen med spillere fra A-landslaget, rekruttlandslaget og andre landslagsaktuelle spillere.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med at jeg ble tatt ut. Jeg får prøve å vise at jeg utvikler meg og er en kandidat til å være med videre, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

Påsketuren til hytta på Lesja blir litt kortere enn planlagt for 23-åringen, men den ivrige langrennsløperen mener at hun nå får det beste av to verdener.

– Det er absolutt verdt å bruke påsken på landslaget, og jeg ser fram til samlingen. Men jeg måtte ta en telefon til farfar og si at jeg kommer på hytta litt senere den uken. I påskehelgen satser jeg på fine dager på hytta med familien og lange skiturer i påskesol på høyfjellet, smiler Nørstebø.

Veronica Kristiansen har vært i kjernetroppen til Thorir Hergeirsson det siste året, og var med så sent som i EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland forrige uke. Nørstebø har vært litt lenger unna en ordinær landslagsplass, men det hadde ikke vært henne i mot med et mesterskap i desember.

– Det hadde vært en drøm. Håpet er at jeg vil ha såpass stigning at jeg kan kjempe om en plass i den troppen. Jeg vet det er mange om beinet, men jeg skal jobbe hardt for at jeg skal være en spiller de vurderer som aktuell. Men jeg kan ikke gå rundt og tenke landslag hver dag. Jeg får bare stå på og så får eventuelt landslagsspill komme som et resultat av det, sier hun.

Både Kristiansen og Nørstebø var med da juniorlandslaget tok gull i VM i 2010. Det var også Glassverket-målvakt Guro Rundbråten. Trener Kenneth Gabrielsen mener at Modum-jenta, med to A-landskamper og en haug av aldersbestemte landskamper, burde vært med på påskesamlingen.

– Ja, jeg er overrasket over at Guro ikke er med. Jeg hadde tatt henne ut på en samling som denne, hvor man har funnet plass til så mange landslagsaktuelle spillere. Hun har levert varene denne sesongen, sier han.

Av Peter Tubaas