• Det var gjensidig gjensynsglede da Mina Gustavsen ankom Drammenshallen sist søndag. Her slår hun av en prat med Rikke Klausen, Hanne Paulsen og Anette Holm Olsen.

Vellykket operasjon for Gustavsen

28.02.14 // Mina Gustavsen gledet seg stort til å treffe lagvenninnene igjen etter to kneoperasjoner i Sverige i forrige uke.

Skrevet av NTH

Klemmene kom tett fra Glassverket-jentene da Mina Gustavsen ankom hjemmekampen mot Nordstrand på krykker.

– Jeg har gledet meg til å treffe jentene igjen siden jeg dro til Umeå forrige søndag. De første dagene etter operasjonene var jeg bare hjemme på Tyristrand. Jeg kan jo ikke kjøre bil ennå, sier hun til glassverketelite.no.

Gustavsen hadde slitt med vonde knær i lang tid og bestemte seg for at hun måtte gjøre noe. Valget falt på operasjon hos kjendiskirurgen Håkan Alfredson i Umeå.

– Han sa at det var veldig nødvendig med operasjon og at alt det de har fjernet i knærne aldri ville gått bort av seg selv. Det var betryggende å få vite at det var en riktig avgjørelse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg dro dit, sier hun.

Men Gustavsen var så i tvil at hun var bekymret for om ikke kneskadene var ille nok til å forsvare en kostbar operasjon og en lang tur til Nord-Sverige. Men det motsatte var tilfellet.

– Da kirurgen åpnet knærne fant han ut at det var mye verre enn de hadde sett på ultralyden, forteller hun.

Lenge håpet Tyristrand-jenta at hun kunne behandle de vonde knærne uten å gjøre inngrep. Men begge knærne var mildt sagt skikkelig ute og kjøre.

– Det hadde dannet seg brusk over og under senen som kneskålen er festet til. Det var også så mye fettvev at han nesten ikke kom inn med kameraet som skulle brukes under inngrepet. I tillegg fant han en streng, som bare noen få folk har, som lå i klem mellom senen og kneskåla, som trolig har skapt mye irritasjon. Han måtte også slipe tuppen på kneskåla som hadde risset borti senen, forklarer Gustavsen.

Sesongen er over for 21-åringen, som først regner med å være spilleklar igjen til høsten. Hun kan allerede gå på beina, men kommer til å bruke krykker noen dager til, i hvert fall når hun er ute og farter.

– Jeg sliter litt med trapper og når jeg skal sette meg ned. Men jeg får bare ta tiden til hjelp, smiler Gustavsen.

Av Peter Tubaas