• Emilie Christensen reiser med Glassverket hjem til Vestlandet på onsdag.

– Vi kan slippe oss løs

25.02.14 // Trener Kenneth Gabrielsen mener det er Tertnes som har presset på seg når Glassverket tar turen til Bergen på onsdag.

Skrevet av NTH

Den tredje seriekampen på åtte dager blir en vrien nøtt. Ser vi bort fra Larvik-kampen, er serietoer Tertnes ubeseiret hjemme i Bergen i år.

– Det blir en enorm oppgave. Det er et uhyre godt håndballag, spesielt på hjemmebane, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Tertnes-profilen Tonje Løseth, som måtte melde forfall til landslagets fellessamling forrige helg, er på vei til å finne skåringsformen etter bruddet i høyrehånden.

– Sånn jeg ser det stiller Tertnes det beste laget de kan. De har gode spillere i absolutt alle ledd og er et av de klokeste håndballagene i Norge, sier han.

HUSK: Tertnes – Glassverket (Postenligaen), Framohallen, onsdag 26. februar 2014 kl 1730.

Det var mot Tertnes Glassverket for alvor begynte oppturen denne sesongen. 26-22-triumfen mot Tertnes i den siste seriekampen i 2013 gjorde at de lilla kunne ta med seg godfølelsen gjennom hele julemåneden og langt inn i det nye året.

– Vi bare gleder oss til å møte Tertnes igjen. Vi kan senke skuldrene og slippe oss løs. I mine øyne har vi lite press på oss. Vi har tatt de poengene vi skal ta i denne perioden. I utgangspunktet er det en katastrofe for dem å tape hjemme mot oss og tilsvarende bonus for oss om vi skulle vinne, sier Gabrielsen,

I tilsvarende kamp i fjor spilte Marie Liljegren strålende for vertene, samtidig som Sakura Hauge stengte buret og sendte Glassverket hjem med et syvmålstap i bagasjen. Favorittstempelet er vanskelig å plassere noe annet sted enn på hjemmelaget, men Gabrielsen har ikke noe i mot å detonere en aldri så liten bombe i Framohallen.

– Det er selvsagt mulig å vinne, men da må absolutt alle yte opp mot sitt maksimale og mer enn det. Først da kan vi klare å bremse Tertnes, sier Glassverket-treneren.

Emilie Christensen er i form etter fire mål mot Fredrikstad og ble kåret til Glassverkets beste mot Nordstrand. Hun kom flyttende fra Bergen i jula og spiller nesten på hjemmebane.

– Det blir gøy for henne. Det ryktes at det kommer en del fra Fana for å se på. Jeg håper de kommer for å hele på Emilie og på Glassverket, smiler Gabrielsen.

Tertnes har vunnet tre av sine fem siste kamper. Det ble blant annet en sterk nimålsseier hjemme mot Levanger i forrige runde. Glassverket er nummer fem på tabellen i skrivende stund, men bare ett poeng bak bergenserne.

Til forskjell fra i fjor går morgendagens kamp i Framohallen i Fyllingsdalen. Årsaken er dobbelkamp hvor FyllingenBergen møter Runar kl 1930 samme sted.

Av Peter Tubaas