• Matchvinner Renate Saastad Sømme ble både trøstet og gratulert av Trine Bronsta og lagvenninne etter skåringen.

Gledestårer for uavgjort

23.02.14 // Sjelden har en skåring smakt så bra som utlikningsmålet mot Nordstrand gjorde for Renate Saastad Sømme søndag kveld.

Skrevet av NTH

Følelsene tok overhånd og tårene strømmet da Renate Saastad Sømme skjønte hun hadde avgjort kampen og sikret Glassverket ett poeng i siste sekund.

– Det er gledestårer. Jeg er glad, veldig glad akkurat nå. Det var en stor lettelse å få det målet. Men det går masse følelser gjennom meg akkurat nå, sier Saastad Sømme til glassverketelite.no.

For etter en god kamp og begeistringspris mot Storhamar har det ikke helt gått veien for 26-åringen i de tre første kampene i februar.

– Ja, jeg er litt tung i beina og får det ikke helt til om dagen, så da var det veldig deilig å få den siste skåringen der. Det betyr enormt mye, sier hun.

Etter en liten peptalk på sidelinjen løp spillerne ut på banen for å gjennomføre et siste angrep, med 14 sekunder igjen. Veronica Kristiansen fikk ballen og kunne ha skutt selv.

– Ja, men jeg merket at jeg fikk ballen i feil hånd og stod på feil fot, så da sentret jeg bare videre til Renate og tenkte at nå MÅ du skyte. Så dukket jeg og håpet på det beste, ler hun.

Saastad Sømme rakk å tenke at dette kunne gå helt galt.

– Jeg tenkte at når jeg har vært så ræva hele kampen, er det like greit at det er jeg som ødelegger det her, men heldigvis gikk det bra, smiler hun.

– Det var kjempetøft gjort av Renate. Hun har baller til tusen og fortjente å få det målet der, sier Kristiansen.

Sjelden har noen jublet så mye for en skåring og ett poeng som det Glassverket gjorde i dag.

– På en skala fra en til ti, så er dette 20, så deilig var det, gliste Renate Saastad Sømme under tårene.

Og sjelden har et lag vært så skuffet for ett poeng som det Nordstrand var. Med god grunn.

– Jeg hadde også sittet sånn og deppet om jeg var dem akkurat nå, sier «matchvinneren».

Glassverket er nå ubeseiret i fire kamper på rad.

– På en dårlig dag må vi være fornøyd med ett poeng i en så vanskelig kamp som mot Nordstrand. Vi spilte elendig, legger Veronica Kristiansen til.

Av Peter Tubaas