• Nina Heglund har så vidt begynt å løpe igjen. Her fra en trening tidligere i uken.

Se, hun løper!

02.02.14 // Det går ikke spesielt fort, og er, i følge henne selv, ikke særlig elegant. Men det er godt nytt at Nina Heglund løper igjen.

Skrevet av NTH

Ventetiden har vært lang for Nina Heglund, som skadet kneet på trening i midten av oktober. Tre måneder tok det før hun kunne løpe igjen.

– Det har vært en tålmodighetsprøve. Jeg har så smått begynt å løpe igjen de siste ukene, men det gjør fortsatt vondt og likner nok mest på trav foreløpig, ler Heglund.

To uker etter skaden måtte hun operere. Deretter gikk hun fire uker på krykker før hun kunne begynne å gå litt igjen. Skaden har tatt mye lenger tid enn hun opprinnelig trodde.

– Men jeg har ikke sagt farvel til sesongen ennå. Jeg har veldig lyst til å spille noen kamper før den er over, ikke minst for motivasjonen min sin skyld. Det er hardt bare å stå og se på, men det går framover nå, sier hun.

Men hun synes slett ikke det går fort nok. Det medisinske støtteapparatet må holde henne igjen.

– Ja, de må egentlig det. Men jeg hører etter. Jeg gjør ikke mer enn jeg får lov til, men strekker strikken så langt jeg kan. Jeg får lov til å løpe, men ikke spille håndball. Det har vært mye trening på egenhånd, blant annet styrke- og balansetrening, forteller hun.

20-åringen var maksimalt uheldig da hun skadet seg i en ganske uskyldig situasjon under fotballoppvarmingen på en Glassverket-trening 15. oktober.

– Jeg skulle til å sparke ballen da noen stanset den med foten bak. Den nederste delen av foten min stoppet, mens den øverste delen fortsatte. Kneskålen spratt ut og inn av ledd, samtidig som noen bruskbiter ble slått løs.

Tre og en halv måned senere klarer Heglund fint å gjøre venstre-høyre-finten, men ikke det motsatte. Det kan fortsatt ta litt tid før hun er spilleklar.

– Jeg er egentlig kampklar oppe i hodet nå. Det er bare beina som ikke henger med. Men det har hele tiden tatt lenger tid enn jeg har trodd. Nå håper jeg at jeg har kommet langt i utgangen av februar. Jeg må sette kortsiktige mål for å motivere meg, smiler hun.

Mens hun og jevngamle Tiril Günther Merg har vært ute med langtidsskader har Glassverket hentet inn en ny bakspiller i Emilie Christensen. Det betyr at konkurransen blir større når de er tilbake.

– Det er bare sunt med konkurranse. Laget trengte forsterkninger, og Emilie har tilpasset seg tempoet i Postenligaen veldig kjapt, sier Heglund om sin gamle erkefiende fra Sparserien.

– Jeg har møtt henne ofte med Asker, og vi har kjempet mange dueller. Hun er en utrolig god spiller, og jeg er glad hun endelig er på mitt lag, sier Nina Heglund.

Av Peter Tubaas