• Kenneth Gabrielsen viste vei under kveldens trening i Drammenshallen.

Håper på ønskereprise

28.01.14 // Det er ingen lag Glassverket har skåret så mange mål mot i én kamp i Postenligaen som Storhamar. Onsdag kommer de gulkledde på besøk i Drammenshallen.

Skrevet av NTH

Topplagene kommer på rad og rekke for tiden. Glassverket hadde serieleder Larvik til bords i helgen. Nå er det serietoeren som står for tur på hjemmebane.

– Er vi 100 prosent til stede i morgen tror jeg vi vil gi Storhamar en ordentlig match. Stemningen i laget er god, og vi har forberedt oss så godt vi kan. Nå er det mentale som avgjør. Vi har ingen grunn til å ikke stole på egne ferdigheter, sier Kenneth Gabrielsen, nøyaktig ett døgn før det braker løs.

Det har blitt tap i de to bortekampene mot Storhamar etter opprykket, men i tilsvarende hjemmekamp i forrige sesong ble det 35-25. Det er fortsatt det høyeste antallet mål Glassverket har skåret i noen kamp i Postenligaen. Gabrielsen sier ikke nei takk til en reprise.

– Jeg håper alltid vi skal klare å spille den håndballen vi trener på, og det var en vanvittig kamp. Vi var fantastisk gode. Om vi klarer å gjenta det, er jo vanskelig å si, og det ble bare 19-18 mot Storhamar der oppe i høst. Men klarer vi å kombinere det vi gjorde hjemme i fjor med forsvars- og keeperspillet fra bortekampen i høst, så blir det veldig bra, sier han.

HUSK: Glassverket – Storhamar (Postenligaen), Drammenshallen, onsdag 29/1 kl 1900

I hjemmekampen i 2012 ble Veronica Kristiansen toppskårer med 10 mål. Og «kampen i kampen» i Drammenshallen i morgen er «duellen» mellom henne og Storhamars Betina Riegelhuth. Gabrielsen synes toppskåreren til Storhamar har imponert i Postenligaen.

– Betina har vært veldig hvass den siste tida, og jeg har alltid syntes hun har vært god. Men jeg synes «Vikki» er en mer allsidig spiller. Hun kan skåre mål fra flere posisjoner og være litt mer uforutsigbar, sier Gabrielsen.

Bortsett fra langtidsskade Nina Heglund og Tiril Günther Merg er troppen mer eller mindre skadefri.

– Trine Olsen er et lite spørsmålstegn etter skaden som gjorde at hun måtte kaste inn håndkleet mot Larvik. Hun fikk en kraftig lårhøne nesten nede ved kneet. Men vi håper hun spiller, sier Glassverket-treneren.

PS! Sponsor Sparebank1 har invitert kunder og andre forbindelser til folkefest under kampen mot Storhamar. I tillegg kommer landslagstrener Thorir Hergeirsson og holder et innlegg for sponsorer i forkant.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-S-T-S-S
Storhamar: S-S-S-U-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 12/9 T 18-19 (PL, borte)
2013 14/2 T 18-28 (PL, borte)
2012 27/10 S 35-25 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas