• Det ble mange tøffe dueller - og utvisninger - i kampen mellom Larvik og Glassverket i kveld. Her er det Hege Bakken Wahlquist som får ublid behandling av Linn Jørum Sulland.

Larvik ble for sterke

25.01.14 // Glassverket fikk en trøblete start i hver omgang da det ble tap med 13 mål på bortebane mot Larvik i kveld.

Skrevet av NTH

Det endte 35-22 foran 866 tilskuere i Arena Larvik. Det var en større differanse enn Glassverket hadde håpet på. Men periodevis glimtet de lilla til, og to tidligere Larvik-spillere var blant de mest toneangivende.

– Det er alltid kjipt å tape, og ekstra ille når det skjer mot gamleklubben. Vi gjør veldig mye bra i dag, men så surrer vi også i perioder, og da blir vi straffet med en gang, oppsummerer Pia Narvesen etter tre mål, én utvisning og prisen som Glassverkets beste spiller.

En annen eks-Larvik-spiller, Monica Iversen, bidro solid i målprotokollen i sin andre kamp på rad med seks skåringer.

– Det er jeg fornøyd med. Og jeg er også veldig fornøyd med hvordan vi spiller som lag i første omgang. Det var en litt tøff start, men vi kommer tilbake, sier strekspilleren, som i likhet med Narvesen fikk én utvisning.

– Det er ingen lag man får så mye juling mot som Larvik. Da er det godt å kunne gi litt tilbake, smiler hun. – Men jeg synes ikke det var en utvisning. Det var strengt. Og det blir vanskelig for oss når vi spiller så ofte i undertall, sier Iversen.

Hun fikk den ene av syv tominuttere på Glassverket i kveld. Så mange utvisninger har ikke de lilla fått i noen kamp tidligere i år.

Glassverket fikk en vrien start og lå fem mål bak etter åtte minutter, men hentet seg glimrende inn med blant annet ett mål hver av Narvesen og Iversen – og et skudd fra Hege Bakken Wahlquist. Sistnevnte hadde en god omgang som hun toppet med et trickskudd som snek seg forbi Cecilie Leganger.

– Jeg er fornøyd med å få fire mål i dag. Og jeg synes vi gjør det brukbart i første omgang. Men i andre omgang klarte de å bryte opp spillet vårt mye mer. Da ble det vanskelig, sier Hege Bakken Wahlquist.

For etter pause gjorde Larvik kort prosess. Først etter ni minutter satte Monica Iversen inn Glassverkets første mål i omgangen. Da hadde Larvik allerede skåret åtte ganger, mange av dem av Nora Mørk, som ble kampens toppskårer med 11 totalt.

– Det var veldig frustrerende, for vi hadde et håp om å klare å holde følge, så leder de plutselig med ti mål etter kort tid i andre omgang, sier Bakken Wahlquist.

Toppskårer for Glassverket ble Veronica Kristiansen, som spesielt i andre omgang fikk sving på skuddene de gangene hun klarte å rive seg løs fra frimerket sitt.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av resultatet, men at vi gjør mye bra. Vi «vant» blant annet de to siste timinuttersperiodene av første omgang. Da kommer vi til veldig gode sjanser i perioder og frustrerte Larvik litt akkurat da, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Målvakt Lena Charlotte Foss fikk mye spilletid mot slutten av kampen.

Kampfakta: Larvik – Glassverket 35-22 (17-15/18-7)
Postenligaen, Arena Larvik, lørdag 25. januar 2014 – kl 1900
Tilskuere: 866
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 6, Charlotte Aasbø, Trine Olsen, Kristin Nørstebø 1, Rikke Klausen, Hege Bakken Wahlquist 4, Mina Gustavsen, Pia Christine Narvesen 3, Renate Saastad Sømme 1, Lena Charlotte Foss, Veronica Egebakken Kristiansen 7, Emilie Christensen
Toppskårere: Nora Mørk, Larvik 11, Veronica Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Larvik 2, Glassverket 6
Gule kort: Larvik 2, Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Storhamar (Postenligaen), Drammenshallen, onsdag 29. januar 2014 – kl 1900

Av Peter Tubaas