• Renate Saastad Sømme og Rikke Klausen duellerer i å IKKE spise godteri.

Søt duell

23.01.14 // Mens lagvenninnene kan kose seg med en sjokolade i ny og ne, må Renate Saastad Sømme og Rikke Klausen nøye seg med frukt og grønnsaker.

Skrevet av NTH

Her snakker vi fire lange måneder uten så mye som en bamsemums. Den geniale ideen var det Renate som fikk.

– Jeg var vel litt lei etter all spisingen av mat og godteri i jula, så jeg måtte finne på noe. Og jeg visste at jeg måtte ha noen med meg for å klare noe sånt, forteller Saastad Sømme til glassverketelite.no.

Og den heldige vinneren av fire måneder uten søtsaker ble Rikke Klausen.

– Jeg visste nok ikke helt hva jeg sa ja til. Jeg ble spurt om jeg ville være med på en utfordring og tenkte at det måtte jeg jo. Jeg trodde det var noen uker, men så var det helt til mai, ler Klausen.

Ikke en gang lørdagsgodt er tillatt. Kanskje ikke så rart at oppslutningen var heller laber fra resten av laget.

– Vi prøvde å få med flere, men ingen ville. Dette er nok en konkurranse bare for de aller tøffeste, spøker Saastad Sømme.

Den søte duellen startet 1. januar.

– Den dagen gikk alt godteriet i søpla. Han hjemme får heller ikke lov til å spise godteri nå, sier Saastad Sømme.

Men hjemme hos Rikke er det ikke mye hjelp å få.

– De setter fram godteri for å friste meg hele tiden, så de gjør det litt vanskelig for meg. Jeg har veldig abstinenser nå. Men det har roet seg litt siden de første dagene, forteller hun.

Konkurransen varer fram til 1. mai. Eller til en av dem går på en smell. Den som sprekker må forspise seg på melkesjokolade. Det er også lagt ned forbud mot brus fram til 1. mars. Det er imidlertid lov til å spise kaker i selskaper.

– Vi kan ikke være så kjipe hvis vi blir bedt i bursdag. Men det er dessverre ikke så mange planlagte selskaper som jeg vet om, så det hjelper ikke på godtesuget det heller, sier Saastad Sømme.

Dersom begge klarer å holde ut, blir det en bedre, felles middag ute, med en kjempestor dessert, forteller de. Inntil da blir det en intens kamp for å unngå å la seg friste. Men ingen av de to frykter snikspising.

– Neida, vi stoler på hverandre. Vi er naturligvis ærlige, og ingen av oss vil tape, smiler de to.

Av Peter Tubaas

Morsomt med fotografering 🙂