• Julia Gellein Vangen (bak) blir godt passet på av Flints Marianne Iversen.

Fikk endelig sjansen

20.01.14 // Julia Gellein Vangen har ventet tålmodig på å få slippe til på Glassverkets elitelag. Mot Flint fikk hun sine aller første Postenliga-minutter.

Skrevet av NTH

Debuten kom etter 24 minutter i første omgang da Julia Gellein Vangen kom inn på strek for Monica Iversen. Det ble ikke mange minuttene på ungjenta i hennes første kamp, og hun kom ikke til noen avslutninger.

– Jeg synes det gikk greit de minuttene jeg fikk. Jeg skulle gjerne hatt i hvert fall ett innspill slik at jeg fikk avfyrt et skudd, men det kommer nok. Jeg vil gjerne spille i forsvar også, men det kommer kanskje neste gang, smiler Gellein Vangen etter debuten hjemme i Drammenshallen.

18-åringen spilte kun på strek, og det ble med det ene innhoppet i første omgang.

– Det var kjempegøy bare å få lov til å komme utpå i dag. Jeg har ventet lenge på denne muligheten, og må gripe sjansene når jeg får dem. Jeg håper på mer
spilletid etter hvert, sier strekspilleren som kom fra Skrim foran denne sesongen.

Kenneth Gabrielsen passer på å matche de unge spillerne så mye som kampene tillater. Og mot Flint i går ble det byttet flittig.

– Vi bytter mange spillere, men de som kommer utpå fortjener å spille. De står på dag ut og dag inn for dette og har kjempet seg til sjansen, sier treneren og legger til at Gellein Vangen har vist gode takter på trening lenge.

– Julia har hatt kjempefremgang på trening, og det er fortjent at hun fikk noen minutter nå. Det er mulig hun burde sluppet til litt før, men det har skjedd noe med Julia etter jul som tilsier at hun har de fibrene som skal til for å bli en eliteseriespiller, mener Gabrielsen.

Av Peter Tubaas