• Renate Saastad Sømme ble godt passet på av tidligere lagvenninner i Flint.

Gjorde jobben mot Flint

19.01.14 // Glassverket gjorde akkurat nok mot Flint i Drammenshallen søndag kveld og er tilbake på vinnersporet med en 29-23-seier.

Skrevet av NTH

Om det ikke var festhåndball som ble servert, så ble i hvert fall poengene værende i Drammen og sørger for at Glassverket nå bare er ett poeng bak tredjeplassen i Postenligaen.

– Jeg synes ikke vi spiller noen god kamp i dag. Det er litt mye slurv begge veier og tempoet ble altfor lavt. Men to poeng er to poeng. Vi får være fornøyde med det, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

Gjestene ledet de første minuttene, men vertene begynte å få et visst overtak da de begynte å treffe med innspillene og kontringsballene. Flint holdt følge til 8-8, men Glassverket hadde fem mål å gå på til pause, blant annet etter at kampens toppskårer Veronica Kristiansen puttet fire ganger de siste ti minuttene. Hjemmelaget hadde full kontroll uten å storspille.

– Det ble en slags transportetappe, og det viktigste er at vi vinner kampen. Jeg var aldri redd for at det skulle gå galt, men vi ønsker litt mer begeistring. Det skal vi jobbe knalltøft med inn mot de neste kampene. Vi vil gjerne gi mer tilbake til alle som kommer og ser på, de som jobber i klubben og de som støtter oss, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Renate Saastad Sømme skåret to ganger og ble godt passet på av gamle lagvenninner.

– Vi visste at de ville dra ned tempoet. Men da gjelder det for oss å holde oss oppe, noe vi ikke klarte i dag. Hvis vi hadde spilt som mot Byåsen, og hatt litt mer tenning, så hadde det nok blitt større forskjell i denne kampen. Vi burde vært mer «på». Men vi skal være fornøyd med to poeng og at vi har 15 poeng til nå i serien, sier hun.

Om kampen ikke var avgjort før pause, ble den det da Nørstebø satte inn 21-14 med et underarmsskudd og sendte laget opp i en syvmålsledelse for første gang ti minutter etter pause. Etter det bar kampen preg av å være avgjort. Men den fortsatt å være hektisk for dommerne, som kunne by på syv tominuttere og fem gule kort, uten at det var spesielt stygt spill av noen av lagene.

– Jeg synes ikke det var så veldig tøft. Noen av tominutterne var vel litt billige, spesielt den Trine Olsen fikk. Det er mulig at dommerne var litt strenge i dag, mener Kristin Nørstebø, som skåret fem ganger for første gang siden Tertnes-kampen i november.

– Det var deilig. Nå håper jeg det fortsetter sånn. Jeg skulle gjerne skåret enda flere, men er fornøyd med at jeg også fikk noen assists i dag, sier hun.

Kristin Nørstebø fikk dermed en aldri så liten revansje etter nedturen mot gamleklubben Stabæk på onsdag.

– Det tapet sitter faktisk i fortsatt. Men dette er et fint plaster på såret. Selv om vi ikke spiller kjempebra er det aldri tvil om at vi skal vinne, mener hun.

Julia Gellein Vangen fikk sine første eliteserieminutter noen sinne mot Flint i dag, i en kamp hvor det ble byttet mye. Veronica Kristiansen ble laget og kampens toppskårer med 10 mål – og tosifret for første gang siden bortekampen mot Vipers i midten av november. Hun fikk også sin første tominutter denne sesongen.

Kampfakta: Glassverket – Flint 29-23 (14-9/15-14)
Postenligaen, Drammenshallen, søndag 19. januar 2014 – kl 1800
Tilskuere: 609
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 6, Charlotte Aasbø 2, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 5, Hege Bakken Wahlquist, Mina Gustavsen 1, Pia Christine Narvesen 2, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 2, Lena Charlotte Foss, Julia Gellein Vangen, Trine Bronsta, Veronica Egebakken Kristiansen 10, Emilie Christensen.
Toppskårere: Veronica Kristiansen, Glassverket 10 og Kristiane Stormoen, Flint 7
Tominuttere: Glassverket 3 og Flint 4
Gule kort: Glassverket 3 og Flint 3

Neste kamp: Larvik – Glassverket (Postenligaen), Arena Larvik, lørdag 25. januar 2014 – kl 1900

Av Peter Tubaas