• Renate Saastad Sømme passerer Monica Iversen på lørdagens trening.

Tar Flint på alvor

18.01.14 // Renate Saastad Sømme er sikker på at Glassverket ikke kommer til å undervurdere hennes gamle lagvenninner i Flint, som kommer på besøk i Drammen på søndag.

Skrevet av NTH

Flint har fortsatt ikke tatt poeng denne sesongen, men Glassverket-spillerne ser ingen grunn til å ta lett på oppgaven som venter i Postenligaen på søndag.

– Nei, vi undervurderer ikke noen. Flint har ingen poeng og kjemper for å overleve, så vi vet at det blir et tøft lag å spille mot, sier Renate Saastad Sømme, som kom fra nettopp Flint foran denne sesongen.

Men hun var ikke med da Glassverket fikk så hatten passet i nest siste serierunde i Slagenhallen i fjor vår. De lilla skåret bare seks mål før pause og tapte 18-31 på bortebane.

– Da satt jeg på tribunen med brukket ankel. Men Flint har nok med seg en god følelse fra den kampen og kan nok tenke seg å gjøre det én gang til. De kommer til å kjempe, sier Saastad Sømme til glassverketelite.no.

HUSK: Glassverket – Flint (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 19/1 2014 – kl 1800

Trener Kenneth Gabrielsen roser Flint for innsatsen i vårkampen. Det var ikke bare Glassverket som hadde en dårlig dag.

– Jeg vil heller berømme motstanderen for en god kamp. Vi må alltid huske på at det er et motspill. Motstanderen forbereder seg også godt, og noen ganger er de bedre enn oss. Det må vi akseptere, sier treneren, som er fornøyd med det han har sett på trening etter det sure tapet mot Stabæk.

– Vi går selvfølgelig for å vinne hver kamp, men man kan ikke forlange at vi skal vinne hver gang. Vi tar med oss lærdommen fra det tapet og har hatt to gode treninger i går og i dag. Spillerne er fokuserte, og jeg får bra respons, sier han.

I tillegg til Saastad Sømme har også Lena Foss og Pia Narvesen en fortid i Flint. Dermed vet Glassverket en del om hva som møter dem på søndag.

– Ja, men de vet nok også mye om oss. Flint er ganske godt samspilte. De er ikke så mange, så de står ofte med de samme på banen. Normalt kommer det ikke så mange skudd utenfra. De liker å kjempe seg gjennom. De har også kjappe kanter, forteller Saastad Sømme.

I hjemmekampen i Drammenshallen høsten 2012 vant Glassverket 30-24, etter blant annet solid innsats av Monica Iversen og Mina Gustavsen med henholdsvis syv og åtte mål. Gabrielsen mener begge lag har presset på seg i morgen.

– Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at vi er favoritter på hjemmebane når vi har 13 poeng og de har null. Men de kommer til å kjempe som gærninger. Kanskje har Gunnar Pettersen funnet på noe lurt igjen, men vi er godt forberedt, sier Glassverket-treneren.

PS! Glassverkets andrelag slo nettopp Flint i 2. divisjonskamp på torsdag. Trine Bronsta skåret 9 av målene da Glassverket vant 35-27 på bortebane.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-S-S-S-S
Flint: T-T-T-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 7/4 T 18-31 (PL, borte)
2012 17/10 S 30-24 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas

zp8497586rq