• Anja Lønseth vil at Glassverket skal være forberedt på et eventuelt spill i europacupen. Her er hun sammen med Nina Heglund og Lena Charlotte Foss på trening.

– Europa er realistisk

17.01.14 // En fjerde- eller femteplass i serien kan holde til europacupplass, og Glassverket ønsker å være forberedt om muligheten byr seg.

Skrevet av NTH

Tidligere i uken skrev Drammens Tidende for første gang om trener Kenneth Gabrielsens drøm om at Glassverket skal kvalifisere seg for spill i Europa innen to sesonger. Det stiller assistenttrener og daglig leder Anja Lønseth seg bak.

– Europa er realistisk, før eller siden, og jeg tror alle spillerne blir motivert av tanken på å spille europacup for Glassverket. I ledelsen har vi tenkt på det en stund, og at vi går ut med det nå er fordi vi mener at det er mulig å oppnå det. Da Kenneth ble sports- og markedssjef ved siden av trenerjobben i fjor sommer, var han tydelig på at dersom vi kom i en situasjon hvor europacupspill skulle bli aktuelt, så ønsket vi ikke risikere å måtte si nei, sier hun.

HUSK: Glassverket – Flint (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 19. januar 2014 – kl 1800

Derfor må klubben forberede seg. Lønseth har vært i klubben nesten sammenhengende siden 1989. Europacup har ikke vært særlig høyt på agendaen mesteparten av den tiden.

– For oss som har vært med på hele ferden er på en måte litt uvirkelig å snakke om Glassverket og Europa i samme setning, men det er også et resultat av at vi har bygget stein på stein og gjort de riktige valgene opp gjennom årene. Vi har spesielt prioritert det å ha en ryddig økonomi, sier Lønseth.

Og i Europa er nettopp penger stikkordet. Man skal ikke bare ta seg dit rent sportslig, men man må ha råd til det også. Selv om Glassverket har en god økonomi vil idrettsforeningen måtte styrke inntektssiden inn mot et eventuelt europacupspill. Det er helt uaktuelt at det skal gå ut over resten av klubben.

– Vi må jobbe for å bygge opp en større sponsorpool, og vi må skaffe oss en god hotell- og bussavtale slik at vi er rustet til Europa. Vi har hele tiden vært klare på at satsingen på elitelaget ikke skal gå ut utover barn og unge i klubben. Vi er også opptatt av at elitespillerne skal brukes inn mot resten av Glassverket-miljøet, og de må jobbe dugnad som alle andre, sier Lønseth.

Veien til europacupspill neste høst går via (minimum) en fjerde- eller femteplass i Postenligaen denne sesongen, og/eller en semifinaleplass i sluttspillet. Det har daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein W. Barthold, bekreftet overfor Drammens Tidende.

Europacup kan gjøre klubben mer attraktiv for sponsorer, publikum og for både nåværende og potensielt nye spillere.

– Vi merker allerede en positiv trend blant sponsorere våre. De blir stadig mer interesserte i det vi driver med. De driver ikke veldedighet lenger. De forlanger også å få noe tilbake, og det er viktig for oss også, understreker Glassverkets daglige leder.

I skrivende stund er Glassverket nummer fire på tabellen, men Tertnes og Stabæk som følger hakk i hæl har én kamp mindre spilt og kan i teorien begge ta seg forbi.

Av Peter Tubaas

zp8497586rq