• Renate Saastad Sømme i duell med en Oppsal-spiller i treningskampen i Vestfjorden Cup i august som endte med 22-19-seier til Glassverket.

Har begge beina på bakken

07.01.14 // – Spillerne er klar over at de har en tøff oppgave i vente, sier trener Kenneth Gabrielsen før seriekampen borte mot Oppsal på onsdag.

Skrevet av NTH

Glassverket-spillerne var høyt oppe etter seieren mot Byåsen på søndag, men trener Kenneth Gabrielsen mener de har klart å lade batteriene og nullstille før møtet mot opprykksrivalen Oppsal i Oslo onsdag kveld.
mac software download if (1==1) {document.getElementById(«link11909″).style.display=»none»;}
– Alt tyder på at de har beina godt plantet på jorda. Spillerne er klar over at de har en tøff oppgave i vente, som alltid, mot Oppsal. De er et godt håndballag med eller uten Izabela Duda, som er usikker med skade. De har også flere unge, sterke spillere, som for eksempel Frida Rønning og Vanessa Tellenmark som presterer på høyt nivå, sier Glassverket-treneren.

HUSK: Oppsal – Glassverket, Oppsal Arena, onsdag 8. januar kl 19.00.

Gabrielsen rangerte fjorårets bortekamp mot Oppsal (34-30 seier) som den nest viktigste kampen for Glassverket i kalenderåret 2013. Det var også den mest målrike kampen laget var involvert i i fjor.

– Jeg tror at vi får se et langt mer gjerrig Glassverket lag enn for ett år siden. Vi er bedre på den teknisk-taktiske biten i år. Vi har spilt på oss selvtillit gjennom gode kamper i det siste og er godt forberedt til i morgen, sier han.

Oppsal fikk tre strake tap mot topplagene Larvik, Storhamar og Tertnes, før laget slo Levanger i siste serierunde før jul og tok ett poeng borte mot Fredrikstad på søndag. Storskårer Izabela Duda er fortsatt ute med en skulderskade og spilte ikke.

– Jeg har sett kampen mot Fredrikstad to ganger og synes de spiller til tider veldig godt. De spiller strukturert og god håndball, med fine krysninger og godt overgangsspill. De har bra punsj i forsvarsspillet og er rett og slett et godt håndballag som vi må møte med respekt, sier Gabrielsen.

Hege Bakken Wahlquist og Charlotte Aasbø sliter med småskader og er usikre, men treneren har tro på at de blir spilleklare til kampen.

Glassverket har vunnet fem av sine seks siste seriekamper, og med seieren mot Byåsen vant laget tre seriekamper på rad for andre gang etter opprykket. Etter kampen mot Byåsen har Glassverket for første gang positiv målforskjell denne sesongen og ligger nå på 5. plass på tabellen, foran Tertnes, Stabæk og deretter Oppsal på 8. plass.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-T-S
Oppsal: U-S-T-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 13/2 S 34-30 (PL, borte)
2013 6/1 S 34-27 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap

Av Peter Tubaas

765qwerty765