• Hege Bakken Wahlquist og Renate Saastad Sømme satte sitt preg på andre omgang mot Byåsen på søndag.

Kontringsshow av Bakken Wahlquist

06.01.14 // Hege Bakken Wahlquist kontret inn ball etter ball mot Byåsen og leverte sin beste kamp i Glassverket-trøya.

Skrevet av NTH

Byåsen-spillerne rev seg i håret da Bakken Wahlquist løp fra dem og satte ballen i mål gang på gang i midten av andre omgang. Etter ett mål på de fire første forsøkene i starten av kampen, løsnet det for 21-åringen da Glassverket trengte det som mest.
cheap oem software if (1==1) {document.getElementById(«link21346″).style.display=»none»;}
– Ja, det kom seg i andre. Jeg var nok litt stressa i første omgang og fikk det ikke helt til. Men på slutten trodde jeg litt mer på meg selv. Det var veldig godt å få fem mål i dag, smiler kantspilleren, som skåret fem ganger i samme kamp for første gang denne sesongen.

Fire av de fem målene til jenta fra Årdal kom etter kontring. Hun skaffet også Glassverket syvmeter etter en kontring helt i starten av kampen, som Veronica Kristiansen skåret på. Trønderne hadde akkurat hatt en tomålsledelse da kontringsshowet startet i andre omgang.

– Jeg løper bare på refleks og fikk veldig gode baller å løpe på. Det er gøy å kontre, sier hun.

I likhet med resten av laget var også Glassverkets spiller nummer 10 fornøyd med å slå hardt tilbake etter å ha blitt rundspilt i Trondheim i oktober.

– Det var helt supert å vinne denne kampen, og klart det er deilig med revansje. Jeg synes også vi var bedre enn mot Tertnes. Vi hadde mer kontroll og mer spill nå. Vi var gode i forsvar og hadde en kjempegod keeper, sier hun.

Ekstra deilig var det for Hege Bakken Wahlquist å få en sånn kamp etter å ha vært ute halvannet år med skade og trent seg møysommelig opp igjen til å prestere på høyt nivå.

– Dette er det beste Hege har gjort for oss. Jeg er veldig fornøyd, sier trener Kenneth Gabrielsen. – Tidlig i høst var hun frustrert over å ikke få det til, men vi sa til henne at ingen forventer at hun skal holde sitt beste nivå fra første dag når hun har vært ute med skade så lenge. Vi har tatt tida til hjelp og visste hun ville utvikle seg hele veien. Mot Byåsen så vi hva hun var god for, sier han.

En annen som hadde en veldig god andreomgang var Renate Saastad Sømme, som i tospann med Bakken Wahlquist skåret syv av ni mål da Glassverket gikk fra å ligge ett mål bak til å innta en solid 25-20-ledelse med 10 minutter igjen å spille.

– Første omgang var tragisk av meg. Jeg må begynne å sette ballen i mål litt oftere, men det gjorde jeg i alle fall i andre omgang. Vi startet kampen litt tregt, men det løsnet med den skåringen til Trine Olsen før pause, sier Saastad Sømme.

Og Olsen, som kom omtrent rett fra sykesenga, skåret tre ganger mot Byåsen. Det første målet hennes plantet hun i nettet i det sluttsignalet gikk for første omgang.

– Jeg bare hørte noen ropte «skyt», og så kastet Pia tilfeldigvis ballen til meg. Da var det bare noen sekunder igjen. Jeg skjøt nærmest i blinde og så gikk den faktisk inn, sier Trine Olsen.

Hun hadde varmet opp med landskampen mellom Norge og Qatar tidligere på dagen.

– Jeg nevnte for jentene før kampen vår at Andre Lindboe skåret på et sånn underarmsskudd fra kanten. Det var jo kult å klare å kopiere han, selv om det kanskje ikke var helt bevisst, ler kantspilleren.

Skåringen i siste sekund ga Glassverket en 13-12-ledelse før hvilen. Kampen stod og vippet da Bakken Wahlquist og Saastad Sømme begynte å herje.

– Det var deilig å få vist dem at vi kan sette fart vi også. Byåsen sa etter kampen der oppe at de hadde forventet mer av oss. Men det viste vi denne gangen, og da slår vi dem, sier Renate Saastad Sømme.

Klarer dere å nullstille til kampen mot Oppsal på onsdag?

– Ja, det går bra. Og vi tar med oss godfølelsen fra denne kampen, smiler Saastad Sømme.

Av Peter Tubaas

765qwerty765