• Guro Rundbråten og Glassverket tapte 26-36 i cupkampen i Trondheim i oktober. Nå står Byåsen for tur på hjemmebane.

Vil ha revansje

03.01.14 // Guro Rundbråten ser fram til å møte gamle kjente igjen på søndag, men skal gjøre det vanskeligere for Byåsen denne gangen enn da de møttes i cupen i oktober.

Skrevet av NTH

Gamleklubben Byåsen står på den andre banehalvdelen når Postenligaen starter opp igjen for Guro Rundbråten og Glassverket i Drammenshallen, søndag kl 18.00.

– Vi gleder oss og satser på å gjøre det bedre enn sist vi. Vi skal ikke gå på en sånn smell på hjemmebane. Jeg er veldig revansjelysten, og det tror jeg gjelder alle jentene. Ingen liker å tape, og vi har vist hva vi kan mange ganger etterpå, sier målvakten, som storspilte så sent som mot Tertnes i forrige seriekamp.

– Sånne kamper gir selvtillit for hele laget, sier Rundbråten til glassverketelite.no.

Men mot Byåsen i kvartfinalen i cupen i oktober ble det langt tøffere. Etter tre år som student i Trondheim synes Rundbråten det var hyggelig å treffe gamle lagvenninner igjen, men fikk en varm velkomst ute på banen.

– Den førsteomgangen var ikke det helt store, og jeg stod ikke særlig godt i mål. Når vi ikke er på topp, samtidig som motstanderen er utrolig god, blir det fort store forskjeller i håndball. Men vi vant i hvert fall andre omgang, smiler Rundbråten.

Etter 23-10 til pause endte cupkampen 36-26 i trøndernes favør. I serien har Byåsen skåret 77 mål flere enn Glassverket så langt i år, noe som betyr at de lillakledde må levere også framover på banen på søndag for å klare å vinne. Men 31 mål og seier mot Nordstrand for én uke siden var en god generalprøve, ikke minst for kantene. Charlotte Aasbø skåret seks ganger.

– Det var godt å se at det endelig løsnet fra kantene. Men det er litt typisk at det skjer mot Nordstrand, for de åpner seg mye opp i forsvar, sier hun.

Kantspilleren har fått mye tillit i år og skåret i de syv første kampene, før det ble null mot Tertnes. Utover våren tror hun målene kommer hyppigere.

– Jeg håper det. På venstrekanten synes jeg at både Hege (Bakken Wahlquist) og jeg har vist at vi er rustet til å ta i mot utspillene – bare de kommer, sier Aasbø, som håper å heve sitt eget snitt på cirka to mål per kamp.

– Ja, jeg skulle gjerne hatt noen til, spesielt siden jeg har stått så mye på banen. Men det er jo utfordringen for oss kantspillere. Vi får få utspill, kommer til få sjanser og må skåre på de mulighetene vi får. Hvis vi ikke vi gjør det, blir statistikken ganske stygg.

Glassverket har vunnet tre av sine fire siste kamper i serien, mens Byåsen har vunnet to av sine fire siste.

– Byåsen gikk på en smell mot Fredrikstad, så selv om vi er revansjelystne så er nok de ganske tente på å ta oss også. Det bør bety at det blir en bra kamp, og jeg håper at vi gjør det litt mer spennende enn sist, sier Aasbø.

Charlotte Aasbø skåret seks ganger i treningskampen mot Nordstrand for en uke siden.

Av Peter Tubaas

zp8497586rq