• Renate Saastad Sømme skåret sju ganger mot Tertnes (Foto: Lars Erik Halvorsen)

– Alt var fantastisk i den kampen

31.12.13 // På årets siste dag rangerer trener Kenneth Gabrielsen de tre beste og viktigste kampene for Glassverket i året som gikk.

Skrevet av NTH

Med seier mot medaljekandidaten Tertnes og tilskuerrekord med på kjøpet, var det lett for Kenneth Gabrielsen å plukke ut høydepunktet i kalenderåret 2013. For i den siste kampen før VM-pausen leverte Glassverket årsbeste.

– Alt var fantastisk i den kampen. Det var en perfekt ramme rundt, med 2000 tilskuere og topplaget Tertnes på besøk med sine beste spillere. Arrangementet, publikummet og måten vi vinner på – det var mye å glede seg over den dagen, sier Gabrielsen til glassverketelite.no.

Det er slike kamper som gir selvtillit, og spillerne er ikke uenige i nominasjonen.

– Vi har med oss en god følelse fra kampen mot Tertnes. Den kampen viser at det bor ekstremt mye bra i laget vårt. Vi viste at vi kan stille sterkt selv om gode spillere er ute med skade, sier Pia Narvesen.

Etter tre seirer på de fire siste seriekampene står Glassverket med ni poeng, to poeng mer enn i tilsvarende periode året før. Og det til tross for å ha avgitt poeng i flere jevne kamper og til tross for langtidsskader på viktige spillere som Nina Heglund og Tiril Günther Merg.

– Vi er veldig fornøyde høstsesongen, selv om jeg gjerne skulle hatt ett poeng eller to til. Vi er glade for at vi har gjort det så bra hjemme, men det er også sterkt å vinne to bortekamper mot Levanger og Vipers, som vi tapte klart mot i fjor. Jeg er også så ubeskjeden at jeg mener vi kunne vunnet den bortekampen mot Storhamar, som vi tapte med ett. Tapet mot Nordstrand var også unødvendig, sier Gabrielsen, som nedenfor rangerer de viktigste kampene i kalenderåret 2013.

– Det er mange kamper som hadde fortjent litt oppmerksomhet, men disse tre utmerket seg spesielt, på hver sin måte, sier han.

1. Glassverket – Tertnes 26-22 (9-10)
Drammenshallen, 24. november 2013, 2013 tilskuere.
Toppskårer Glassverket: Renate Saastad Sømme og Veronica Egebakken Kristiansen, 7 mål hver.

Tertnes var Glassverkets første motstander i comebacket i Postenligaen i fjor høst. I kampene i 2012 ble det tap med henholdsvis 10 mål hjemme og 7 mål borte. I tillegg tapte juniorlaget NM-finalen i Spektrum. Når seieren endelig kom i 1314-sesongen, var den av det overbevisende slaget.

– Vi hadde forberedt oss godt og visste hvordan vi skulle slå Tertnes. Vi traff bra med de taktiske disposisjonene og vant fordi vi spiller som et lag og har mange spillere som står fram. I tillegg til Veronica Kristiansen, som skårer sju, har vi Renate Saastad Sømme som er «outstanding» med like mange mål. Vi har en forsvarssjef og dirigent i Monica Iversen som putter fire og en Kristin Nørstebø som blåser inn fem baller. I mål står Guro Rundbråten en kjempematch. Alt i alt en utrolig god kamp fra vår side, og hele laget bidro til det, sier treneren.

Med 2013 tilskuere satte Glassverket ny tilskuerrekord på hjemmebane i Postenligaen. Laget ledet mesteparten av første omgang, men da publikum gikk for å kjøpe seg en pausevaffel lå Glassverket under med ett mål.

– Jeg hadde en klump i magen etter første omgang, fordi jeg følte vi spilte med håndbrekket på. I pausen spurte jeg hvorfor de ikke ville slippe seg mer løs, når de tross alt får gjøre det de liker best foran så mange tilskuere. Men jeg fikk svar da de gikk på banen i andre omgang. Da var det ingen tvil lenger, smiler Gabrielsen.

2. Oppsal – Glassverket 30-34 (16-16)
Oppsal Arena, 13. februar 2013, 730 tilskuere.
Toppskårer Glassverket: Jeanett Egebakken Kristiansen, 9 mål

Med seieren mot Oppsal på bortebane i fjor vant Glassverket for første gang etter opprykket tre seriekamper på rad. De tre søstrene Egebakken Kristiansen markerte seg med til sammen 21 mål mot Oslo-klubben. Med 64 mål var dette den mest målrike kampen til Glassverket i fjorårssesongen. Glassverket skåret også 34 mål da laget slo Oppsal på hjemmebane i den første seriekampen i januar.

– Oppsal er laget vi knivet om opprykk sammen med og som vi til slutt rykket opp sammen med, så det er alltid noe ekstra å møte dem. Som vanlig mot Oppsal var dette en kamp med høy temperatur. Vi stod helt likt til pause og kampen stod og vippet, men jeg mener vi vant til slutt fordi vi orket mest. På dette tidspunktet var Glassverket inne i en veldig god periode, hvor vi sikret oss mange viktige poeng. Det var veldig jevnt mellom mange lag på nedre halvdel av tabellen i starten av året, men i disse kampene skaffet vi oss en luke til nedrykksstreken, minnes Gabrielsen.

3. Glassverket – Vipers 29-26 (12-14)
Drammenshallen, 6. mars 2013, 475 tilskuere.
Toppskårer Glassverket: Veronica Egebakken Kristiansen, 9 mål.

Glassverket kom hjem til Drammenshallen i starten av mars med to bortetap i sekken mot Byåsen og Storhamar. Laget hadde dessuten tapt med seks mål mot Vipers i bortekampen på Sørlandet i oktober. Utgangspunktet var vanskelig da de rosakledde var på besøk i Drammen.

– Vi lå under til pause, men jeg er veldig fornøyd med måten vi snudde kampen på. Vi klarte å legge igjen respekten for verdensstjernene som Angie Geschke og Kristine Lunde i garderoben mellom omgangene. Det var en god kamp og en milepæl for oss, hvor vi viste at vi kunne slå lag med store spillere. Vi sikret oss dessuten sluttspill-plassen med seieren mot Vipers, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas