• Her skårer Emilie Christensen sitt aller første mål for Glassverket, etter 24.30 i første omgang mot Nordstrand i kveld.

Sterk seier i treningskampen mot Nordstrand

27.12.13 // Glassverket vant 31-30 i årets siste kamp, og Emilie Christensen skåret i sin første opptreden.

Skrevet av NTH

Glassverket fikk en aldri så liten revansje for det sure tapet mot Nordstrand i Postenligaen i november, noe som naturligvis gledet trener Kenneth Gabrielsen.

– Enten det er treningskamp eller seriekamp, er det aldri lett å vinne i Nordstrandhallen, så dette var moro. Og det betyr alltid mye å vinne kamper, sier han.

Glassverket ledet hele kampen til Nordstrand utliknet til 25-25 med ti minutter igjen å spille. Gjestene klarte imidlertid å få en tremålsledelse etter det og slapp hjemmelaget aldri nærmere enn ett mål på slutten.

– Jeg synes Emilie Christensen kommer godt i gang for oss i dag. Det er også godt å se at alle som ikke har fått så mye spilletid tidligere tar tak. Til tider var det brukbart målvaktspill, selv om vi kom litt ut av rytmen med mange bytter. Sist, men ikke minst, var det veldig bra at det kom så mange kantmål, oppsummerer Gabrielsen.

For det var lite som minnet om juleferie i kantspillet til Glassverket. Hele ti baller fant veien til nettmaskene fra kantene.

– Totalt sett var det en veldig positiv kamp, selv om det svinger litt. Jeg vet at spillerne har trent som noen gærninger, så vi er godt forberedt på det som kommer i januar, sier Gabrielsen.

Debutanten Emilie Christensen kom med flyttelasset til Drammen 3. juledag og ble kastet rett uti det mot Nordstrand. Hun kom på banen etter 19 minutter i første omgang og satte sin første ball i mål for Glassverket fem minutter senere.

– Det var godt å få unnagjort det første målet, men jeg skulle gjerne skåret på et par til av mulighetene jeg fikk. Alt i alt synes jeg det gikk brukbart framover på banen, men i forsvar trenger jeg å bli mer vant til de jeg spiller sammen med, sier Bergens-jenta.

Toppskårere for Glassverket ble Charlotte Aasbø og Kristin Nørstebø med seks mål hver. Sistnevnte banket de fleste målene inn fra distanse.

Da lagene møttes i Postenligaen 10. november vant Nordstrand 31-24 i Bjørnholthallen, etter at det stod 15-12 til pause. Før oppstart i Postenligaen igjen neste helg har Nordstrand 11 poeng og ligger på 4. plass, to poeng foran Glassverket på 7. plass.

Sjekk flere bilder på vår Facebook-side.

Kampfakta: Nordstrand – Glassverket  30-31 (13-15)
Treningskamp, Nordstrandhallen, fredag 27. desember 2013 – kl 1700
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 2, Charlotte Aasbø 6, Kristin Nørstebø 6, Rikke Klausen, Hege Bakken Wahlquist 4, Martine Hansen Sundet, Pia Christine Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 5, Lena Charlotte Foss, Julia Gellein Vangen, Trine Bronsta, Eline Rikartsen 1, Veronica Egebakken Kristiansen 3, Emilie Christensen 2.

Neste kamp: Glassverket – Byåsen (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 5. januar 2014 – kl 1800

Av Peter Tubaas