3. plass i Skjærgårdslekene

Skrevet av trineo

Etter forrige helgs lite imponerende innsats i Vestfjordencup var Glassverket klare til å vise seg fra en bedre side i årets Skjærgårdsleker. I gruppen hadde de 1. divisjonslaget Bækkelaget, nedrykkede Fredrikstad og Postenligalaget Flint. Første kamp lørdag var mot Fredrikstad, som i sin oppkjøring har imponert enormt ved å slå flere Postenligalag. Glassverket imponerte ikke. Samspillet i forsvar var fraværende, til tider så fraværende at man skulle tro spillerne ikke hadde stått side ved side før. Fredrikstad straffet GIFjentene maksimalt, og det så til tider stygt ut for Drammenslaget. Dårlig kommunikasjon og samarbeid i forsvar førte igjen til dårlig målvaktsspill, og Glassverket kom aldri på høyde med seg selv. Kampen endte 28-24 i favør Fredrikstad. Veronica Kristiansen spilte en god angrepskamp og ble Glassverkets toppscorer med 8 mål.

Andre kamp lørdag ettermiddag gikk mot Bækkelaget. og allerede etter få minutters spill var det lite som tydet på at jentene hadde gått i seg selv. Samtlige spillere så ut til spille med hodet mellom bena, og engasjement var fraværende. Det meste stagnerte forstatt i forsvar og og fart i kontra var sjelden å se. Alikevel var det tidvis bra spill, og noe fremgang fra forrige kamp. Kampen endte uavgjort 21-21, og Jeanett Kristiansen ble Glassverkets toppscorer med 7 mål. Etter kampen ble det holdt et langt oppgjørsmøte, og igjen snakket om holdninger og vinnervilje. Jentene ble enige om at de må bli flinkere til å stå sammen som et lag, og få ut det de har trent så lenge på når det først gjelder!

Søndag gikk siste kamp i gruppespillet mot Flint, det antatt tøffeste laget i gruppen. Og nå var jentene virkelig klare for å få ut alt. De kjørte over Flint i første omgang, viste ekstremt godt forsvarsspill og løp det de hadde ved alle muligheter som bøy seg. Det var aldri noen tvil, denne kampen skulle de vinne. GIFjentene stod sammen både forover og bakover og kontret i første omgang Flint i senk, til pause ledet de med 8 mål. Etter pause fortsatte de storspillet, og selv om Flint tok noe innpå, truet de aldri Glassverket med seieren. Kampen endte til slutt med komfortabel seier til Glassverket

Etter ett tap, 1 uavgjort og 1 seier endte glassverket som nr 2 i sin pulje og var søndag ettermiddag klar for kamp om 3. plassen. Gjøvik endte på 2. plass i sin gruppe og var Glassverkets motstander. For 2 uker siden spilte Glassverket sin første treningskamp som postenligalag mot nettopp Gjøvik, og vant denne kampen med ett mål. For å slå laget igjen var jentene nødt til å spille med minst like mye vilje og samspill som i kampen mot Flint. Kampen var lenge jevn, men Glassverket dro utover i første omgang ifra med noen mål. Dette klarte de å holde inn mot pause. Spillet og humøret så fortsatt ut til å sitte fra forrige kamp, og i 2. omgang viste Drammenslaget at de hadde mye i seg som desverre ikke har kommet ut de siste ukene. Det endte med 22-20 seier til Glassverket, som virkelig løftet seg enormt i søndagens spill.

Tirsdag 11.09. skal Glassverket ut i dyst igjen, denne gangen er det 3. runde i NM. Motstander er fjorårets 1.divisjonskollega Nordstrand. Kampen spilles i Nordstrandshallen klokken 19.00. Dette blir GIFs generalprøve, som lørdag samme uke åpner Postenligaen mot Tertnes på hjemmebane! Vel møtt 🙂

http://dt.no/sport/forsvarssvikt-for-glassverket-1.7518142

zp8497586rq